Συνεχείς είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας στην Καβάλα, αλλά και της δημοτικής αστυνομίας και του λιμενικού σώματος, για την τήρηση των μέτρων του κατ΄οίκον περιορισμού. 

 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KavalaNews.GR κινούνται και διαδικασίες κατάσχεσης οχημάτων σε παραβάτες που δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα και δεν φέρουν τα απαραίτητα έγγραφα. 

 

Σημειώνεται ότι πλέον το έγγραφο εργοδότη που πρέπει να επιδεικνύουν όσοι εργάζονται, πρέπει να φέρει και σφραγίδα της επιχείρησης. 

 

Στη διάρκεια της Τρίτης 24 Μαρτίου 2020, σε όλη τη χώρα βεβαιώθηκαν 1.631 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα. Από τις παραπάνω περιπτώσεις, οι 43 αφορούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 

Οι αριθμοί δείχνουν ότι μετά την πρώτη ημέρα, τη Δευτέρα 23/3/2020 κατά την οποία υπήρξε χαλαρότητα στην εφαρμογή του μέτρου και κυρίως συστάσεις, τα πράγματα έχουν «σφίξει» ήδη από τη δεύτερη μέρα εφαρμογής. Μάλιστα αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα επόμενα 24ωρα οι έλεγχοι θα είναι ακόμη πυκνότεροι και πιο αυστηροί. 

 

Οι φωτογραφίες είναι του Γιώργου Παπακοσμά