Αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού.

 

Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου. 

 

Από την ανακοίνωση προκύπτει ότι θα λειτουργήσει μόνο ένα ξενοδοχείο στην πόλη της Καβάλας για όλη την χερσαία περιοχή του νομού και μόνο ένα στον Λιμένα Θάσου για όλο το νησί. 

 

Το πως θα επιλεγούν τα δύο ξενοδοχεία που θα λειτουργήσουν, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι αναμένουν να δουν δημοσιευμένη την σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ή Υπουργική Απόφαση σε ΦΕΚ, όπου θα αναφέρονται όλες οι σχετικές λεπτομέρειες εφαρμογής.   

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Το Υπουργείο τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία ανακοινώνει την απόφαση της Κυβέρνησης για αναστολή της λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23ης Μαρτίου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου.

 

Θυμίζουμε ότι σε επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού προς αρμόδιους υπουργούς, εκφράζεται η ανάγκη για άμεση κατάρτιση ενός ειδικού καθεστώτος «προσωρινού χαρακτήρα», ή «εκτάκτου ανάγκης».

 

Ένα «πλαίσιο« με το οποίο, όπως τονίζει η Ένωση θα αποσαφηνισθεί με τρόπο ξεκάθαρο το πώς θα διαχειριστούν στο εξής τη λειτουργία τους, τις ευθύνες τους αλλά και τις υποχρεώσεις τους οι ξενοδόχοι απέναντι στο κράτος, στους επισκέπτες και τους εργαζόμενους.

 

«Αυτή τη στιγμή ωστόσο, χρειαζόμαστε την αμέριστη υποστήριξη της Πολιτείας απέναντι στην ολική καταστροφή που προέκυψε “ως κεραυνός εν αιθρία”, μετατρέποντας και την τουριστική Αθήνα από τη μια μέρα στην άλλη σε “πόλη φάντασμα”», σημειώνουν οι ξενοδόχοι της Αθήνας, δια της επιστολής που απέστειλε η Ένωση στους αρμόδιους υπουργούς.