Από την Κεραμωτή κατάγεται ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Δημήτρης Αλεξάκης, το ήμισυ δηλαδή του διάσημου οίκου μόδας Deux Hommes που έχει δημιουργήσει μαζί με τον Γρηγόρη Τριανταφύλλου, κατακτώντας και τις αγορές του εξωτερικού. 

 

Επέμεινε στην κλίση του και πέτυχε

Οι δύο σχεδιαστές κρατούσαν για πολλά χρόνια χαμηλούς τόνους και ελάχιστα στοιχεία από τη ζωή τους είχαν γίνει γνωστά, όπως για παράδειγμα ότι ο Δημήτρης Αλεξάκης έχει τελειώσει την Παιδαγωγική Ακαδημία αλλά στο τέλος τον κέρδισε η μόδα. 

 

Τη διετία 1986-1987 φοίτησε σχέδιο μόδας στη Σχολή Βολουδάκη όπου γνωρίστηκε με τον Γρηγόρη Τριανταφύλλου κι έγιναν φίλοι μιας και είχαν κοινές αντιλήψεις πάνω στη δουλειά.

 

Το 1994, και αφού είχαν δουλέψει ο καθένας μόνος, στο πλευρό διάσημων σχεδιαστών, αποφασίζουν να μετατρέψουν την φιλία τους σε συνεργασία και ξεκινούν την κοινή τους πορεία ως Deux Hommes.

 

Το μυστικό της επιτυχίας τους

Τότε σχεδόν κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την επιτυχία τους. Το μυστικό της επιτυχίας τους ήταν ότι δεν ακολουθούσαν τα ρεύματα της εποχής και τις τάσεις που προέρχονται από το εξωτερικό, αλλά πειραματιζόντουσαν σε μια αναζήτηση προσωπικού στιλ.

 

Εδώ και 26 χρόνια κάνουν σταθερά ανοδικά βήματα, κερδίζουν διεθνή αναγνώριση και εγκωμιαστικά σχόλια από κορυφαία ονόματα της μόδας

 

Made in Italy αλλά με έδρα στην Ελλάδα

Επιμένουν ελληνικά, διατηρώντας την έδρα της εταιρίας τους στο Κολωνάκι (οδός Κανάρη 18 – τηλ 2103614155) αλλά εδώ και μια 12ετία ράβουν όλη την παραγωγή των collection τους στο Μιλάνο, εξασφαλίζοντας έτσι την ετικέτα «Made in Italy» η οποία τους ανοίγει την πόρτα σε μπουτίκ του Παρισιού και της Ρωσίας. 

 

Η αποκάλυψη της καταγωγής του

Την καταγωγή τού Δημήτρη Αλεξάκη από την Καβάλα αποκάλυψε σε πρόσφατο άρθρο της, η -επίσης Καβαλιώτισσα- συγγραφέας Μανίνα Ζουμπουλάκη, μιλώντας για συνεντεύξεις που πήρε στο παρελθόν από ανθρώπους που ήταν περήφανοι για την καταγωγή τους. 

 

Ένα από τα δύο παραδείγματα που χρησιμοποίησε ήταν ο Δημήτρης Αλεξάκης ο οποίος της είχε μιλήσει για την καταγωγή του σε μια περίοδο που όλοι οι διάσημοι και ανερχόμενοι στην Αθήνα δεν μιλούσαν για αυτά τα πράγματα. 

 

Έγραψε συγκεκριμένα:

 

‘’Στα τέλη των ‘90ς πήρα συνέντευξη για κάποιο περιοδικό από τους σχεδιαστές μόδας Deux Hommes, Δημήτρη Αλεξάκη και Γρηγόρη Τριανταφύλλου. 

 

Ήτανε ανερχόμενοι τότε σχεδιαστές από την Θεσσαλονίκη σε μια Αθήνα που ξεχείλιζε από lifestyle

 

Ο Δημήτρης μου είπε πάνω στην κουβέντα πολύ πολύ απλά, «Μεγάλωσα στην Κεραμωτή, αποκλείεται να το ξέρεις το μέρος, είναι απέναντι από τη Θάσο!»’’

 

 

Η Μανίνα φυσικά γνώριζε την Κεραμωτή… 

 

Η αναφορά της αυτή στο πρόσφατο άρθρο της στην Athens Voice στάθηκε αφορμή για να μάθει το ευρύ κοινό την καταγωγή του διάσημου σχεδιαστή.