Η SEAJETS με χαρά ανακοινώνει την έναρξη των δρομολογίων για την εξυπηρέτηση 7 νέων προορισμών με τα πλοία της από την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020.

 

Από Καβάλα προς Λήμνο - Άη Στράτη κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Κυριακή 

Πρόκειται για το επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο ‘Aqua Blue’ που δρομολογείται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από το λιμάνι του Λαυρίου προς Αγ. Ευστράτιο, Λήμνο και Καβάλα και κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή από Καβάλα προς Λήμνο, Αγ. Ευστράτιο και Λαύριο.

 

Το δεύτερο δρομολόγιο αφορά το επιβατηγό/οχηματαγωγό ‘Aqua Jewel’ που δρομολογείται κάθε Τρίτη και Παρασκευή από το λιμάνι του Πειραιά, (πύλη Ε9) προς Γύθειο, Κύθηρα, Αντικύθηρα και Κίσσαμο.

 

Τα δύο πλοία διαθέτουν ευρύχωρα σαλόνια, πλήρως ανακαινισμένους ξενοδοχειακούς χώρους, καθώς και καμπίνες ώστε να εξασφαλίζουν στους επιβάτες τους, ένα ευχάριστο και άνετο ταξίδι.

 

Οι νέοι προορισμοί αντικατοπτρίζουν τη μακροχρόνια προσπάθεια της εταιρείας, με 30 χρόνια παρουσία στον κλάδο, για την παροχή καλύτερης εξυπηρέτησης των επιβατών της, θέτοντας συνεχώς ακόμα πιο υψηλούς στόχους. Η SEAJETS με έναν στόλο, ο οποίος αυξάνεται συνεχώς κυρίως με σύγχρονα επιβατηγά ταχύπλοα, συνδράμει αποτελεσματικά στην παράταση της τουριστικής περιόδου στους προορισμούς που καλύπτει, καθώς και στη συνολική προώθηση του ελληνικού τουρισμού.

 

Σήμερα, η SEAJETS εξυπηρετεί πάνω από 300 διασυνδέσεις και 35 λιμάνια στο Αιγαίο.

(δελτίο Τύπου) 

 

Το πλοίο 

Πρόκειται για ένα στιβαρό βαπόρι γιαπωνέζικης κατασκευής που υπηρετεί την ακτοπλοΐα εδώ και τρεις δεκαετίες (ναυπηγήθηκε το 1975) και έχει ανακαινιστεί και ανανεωθεί πολλές φορές. Μάλιστα είχε ανασκευαστεί ώστε να εκτελεί κρουαζιέρες και φημίζεται για την πολυτέλεια και την άνεσή του.  

 

Η υπηρεσιακή του ταχύτητα ξεπερνά τους 18 κόμβους. Έχει ολικό μήκος 137 μέτρα, πλάτος 22 μέτρα και βύθισμα 5,81 μέτρα.  Η χωρητικότητα των γκαράζ ανέρχεται στα 400 Ι.Χ. οχήματα, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει 1.300 επιβάτες.

 

Στο στόλο της Seajets περιήλθε το 2016. Το 2018 ήταν δρομολογημένο στην γραμμή Θεσσαλονίκη – Σκιάθος – Άνδρος – Σύρος – Τήνος – Μύκονος – Νάξος – Σαντορίνη – Ηράκλειο και το 2019 ήταν δρομολογημένο στην γραμμή Ραφήνα – Άνδρος – Τήνος – Μύκονος με επέκταση του δρομολογίου προς Ικαρία και Σάμο 2 φορές την εβδομάδα.