Τ. Ελευθεριάδου: Προφανής η σκοπιμότητα του δελτίου που υπογράφει η κ. Πετράκη

Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα το περιεχόμενο του Δελτίου Τύπου (!) που υπογράφουν η κ. Πετράκη και ο κ. Νικολαΐδης.

Θα αποφύγω να αναφερθώ αναλυτικά σε αυτό. Δεν έχω ξαναδεί ανακοίνωση Σωματείου με τόσο ξεκάθαρη κομματική θέση και ακραίες εκφράσεις, άνευ λόγου και αιτίας. Το μόνο που θέλω να σημειώσω είναι ότι τέτοιου είδους «παραληρηματικό» ύφος αντιβαίνει στους σκοπούς του Σωματείου και  είμαι βέβαιη ότι δεν εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας, οι οποίοι, από εχθές το πρωί, επικοινωνούν μαζί μου δηλώνοντας ρητά την αντίθεση τους.

 

Η σκοπιμότητα του εν λόγω δελτίου είναι προφανής και ενισχύεται από το γεγονός ότι ουδέποτε η κ. Πετράκη, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων, ζήτησε συνάντηση μαζί μου. Μάλιστα, το προηγούμενο Σάββατο που βρεθήκαμε στον ίδιο χώρο, παρέλειψε και πάλι να μου αναφέρει ότι επιθυμεί την οποιαδήποτε συνάντηση. Φυσικά, την σχετική αναφορά της σε πιθανή συνάντηση μας, δεν την εκλαμβάνω σε καμία περίπτωση ως πρόσκληση. Αντιθέτως, με το εν λόγω δελτίο οι υπογράφοντες φαίνεται πως μάλλον προσπαθούν να αποτρέψουν οποιαδήποτε συνάντηση, γεγονός το οποίο, πολύ πιθανόν, να είναι μελλοντικά εις βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών του Σωματείου. Εκτός εάν οι υπογράφοντες συμφωνούν με το πρόγραμμα της ΝΔ για την υγεία, κάτι το οποίο απεύχομαι. 

 

Παρόλ’ αυτά , δηλώνω ρητά ότι βρισκόμουν, βρίσκομαι και θα βρίσκομαι στο πλευρό κάθε εργαζόμενου, του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, έχοντας μοναδικό σκοπό την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. 

 

Έτσι, είμαι και στο πλευρό και των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας. Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου, έχω συναντηθεί με δεκάδες από αυτούς και, πιστεύω ότι, έχω βοηθήσει στην επίλυση των εργασιακών θεμάτων που αντιμετώπιζαν.

 

Τέλος το γραφείο μου, οι συνεργάτες μου και εγώ είμαστε στην διάθεση οποιουδήποτε Σωματείου και Συλλόγου, για να εξαντλήσουμε τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου και να ασκήσουμε πίεση, όπου χρειάζεται, για την επίλυση των προβλημάτων τους.

 

Η Βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ

Τάνια Ελευθεριάδου