γράφει ο

Κώστας Φιλίδης

 

Οικονομικά προβλήματα, που προκαλούν ασφυξία στην σημερινή Κυβέρνηση, άφησε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μεταξύ αυτών και η μη ικανοποίηση των υποχρεώσεων της Πολιτείας προς ιδρύματα, όπως το «Πουλίδειο» Γηροκομείο και το Ίδρυμα για τι Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα». Αυτό δήλωσε, μιλώντας στο ράδιο «Νεάπολις» της Καβάλας, ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, αναφερόμενος στην ερώτηση του συναδέλφου του της ΝΔ, Νίκου Παναγιωτόπουλου για το «Πουλίδειο».

Όπως είπε, αφού ενημερώθηκε για το θέμα από την Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Καβάλας, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Γηροκομείου, μετέφερε πριν από μια βδομάδα το αίτημα για διευθέτηση του προβλήματος στον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

«Ο υπουργός μού τόνισε ότι η έλλειψη ρευστότητας που προκάλεσε η προηγούμενη Κυβέρνηση, δεν επιτρέπει στην Πολιτεία να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, όμως εντός των επόμενων ημερών θα επιληφθεί του ζητήματος, ώστε να βρεθεί τρόπος ξεπεράσματος των οικονομικών προβλημάτων των ιδρυμάτων αυτού του είδους, πανελλαδικώς», σημείωσε ο βουλευτής.

Το θέμα μη καθυστέρησης πληρωμής των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ προς το Γηροκομείο υπάρχει από το 2011, όπως αναφέρει και στην ερώτησή του ο κ. Ν. Παναγιωτόπουλος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Εμμανουηλίδης δήλωσε άγνοια για το αν το πρόβλημα είχε γνωστοποιηθεί στα στελέχη της προηγούμενης Κυβέρνησης, και επισήμανε ότι «το πρόβλημα ρευστότητας σημειώθηκε τους τελευταίους μήνες».

Υπενθυμίζεται ότι από τον Μάη του 2012 υπηρετούσαν στη Βουλή 4 Καβαλιώτες βουλευτές που ανήκαν στο συγκυβερνών κόμμα της ΝΔ, και μάλιστα ο ερωτών κ. Παναγιωτόπουλος, από τον Ιούλη του 2012 έως τον Ιούνη του 2013, είχε θητεύσει ως υφυπουργός.