Σε ομιλία του στο 5ο Νατιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιώτικής Πολιτικής, κ. Πλακιωτάκης, ανακοίνωσε ότι θα πουληθούν εξολοκλήρου οι Οργανισμοί Λιμένος

 

Αυτό σημαίνει ότι τα λιμάνια που ανήκουν στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας θα περάσουν σε ιδιώτη, ο οποίος εκτός από τον έλεγχο της εμπορευματικής κίνησης, θα έχει και τον έλεγχο των θαλάσσιων μετακινήσεων, που αφορούν τη σύνδεση της Καβάλας με  το νησί της Θάσου και το Βόρειο Αιγαίο.

 

Ο κ. Πλακιωτάκης όμως, δεν έμεινε μόνο σε αυτό, αλλά ανακοίνωσε την επιστροφή στον έλεγχο του Υπουργείου εβδομήντα ενός (71) Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων ή λιμενικών εγκαταστάσεων υποδοχής πλοίων, με αποτέλεσμα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Θάσου και πιθανόν το λιμάνι της Νέας Ηρακλείτσας να ξεπουληθούν, σύμφωνα με το σχέδιο τους, μαζί με τα υπόλοιπα λιμάνια.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος με το σχέδιο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας που ετοιμάζει η Κυβέρνηση real estate. 

 

Άλλωστε, είχε προβεί σε νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες διασφάλιζε το δημόσιο χαρακτήρα των λιμένων και στήριζε τη συμμετοχή των δήμων σε ένα μεγάλο αριθμό λιμένων της χώρας.

 

Η αντίδραση στο σχέδιο της κυβέρνησης για την εκποίηση των λιμένων θα πρέπει να αποτελεί  μονόδρομο τόσο για τους πολίτες όσο και για τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και όσων εμπλέκονται με τη λειτουργία των λιμένων.

 

(δελτίο Τύπου ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας)