Μπορεί η ευκαιρία για τη συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Urban Innovative Actions με σκοπό  την ανάδειξη και αξιοποίηση της Ιστορικής Συνοικίας της Παναγίας να χάθηκε για την Καβάλα ωστόσο όπως όλα δείχνουν ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης δεν το βάζει κάτω στοχεύοντας την ένταξη των συγκεκριμένων έργων σε μελλοντικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Έτσι το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου και μετά την αποτυχημένη προσπάθεια την περασμένη Δευτέρα το πρόγραμμα να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο, ο κ Μουριάδης κάλεσε τους δημοσιογράφους στο δημαρχείο θέλοντας να αναφερθεί με αναλυτικό τρόπο στην πρόταση που παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο για την αξιοποίηση της Παναγίας. Μαζί του ήταν και οι δυο συνεργάτιδες του Έλενα Σαμουρκασίδου (Επιστημονική Συνεργάτης σε θέματα Χωροταξίας και Ανάπτυξης και Ιώ Χατζηβαρύτη (Υπεύθυνη για τη Διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

 

 

Ο κ. Μουριάδης αρχικά ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για την έκβαση που πήρε το θέμα καθώς όπως είπε, δεν το απέσυρε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας και να επαναφέρει την επομένη μια ολοκληρωμένη πρόταση ώστε να λυθούν όλες οι απορίες των συμβούλων των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης. «Δεν περίμενα να γίνει ότι έγινε αλλά τώρα έμαθα. Θα γίνονται ανακοινώσεις και ενημερώσεις και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Λάθος μου ήταν ότι εκείνη την ώρα της συνεδρίασης δεν το απέσυρα», είπε. 

 

 

Τόνισε πως η κατάσταση ξέφυγε μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου μετά από τις ερωτήσεις που δέχθηκε από δημοτικό σύμβουλο και οι οποίες άφηναν αιχμές για ειδική μεταχείριση συγκεκριμένων επιχειρηματιών από την πλευρά του.  «Τις τελευταίες ημέρες ακούγονται διάφορα πράγματα, διάφορες λάσπες. Από κάποιους. Όχι απ’ όλους. Λένε ότι δίνω λεφτά στους φίλους μου, ότι θα ήτανε ένα πρόγραμμα που κάποιοι θα τρώγανε πολλά λεφτά. Επίσης ακούστηκε ότι όποιος αντέδρασε κι όποιος είχε το δικαίωμα να εκφράσει τη γνώμη του αμέσως λοιδορήθηκαν ότι κινούνται σε ένα τετράγωνο. Ένα τετράγωνο συμφερόντων.

 

 

Είναι αυτά τα παλαιοκομματικά, τα οποία κάποιοι έχουν εμποτιστεί με αυτήν την νοοτροπία. Με αυτήν θεωρούν ότι πρέπει να τη συνεχίσουν. Δεν έχουν καταλάβει ότι οι εποχές τελειώσανε. Ότι υπάρχει διαφάνεια, την οποία κανείς δεν μπορεί να την ξεπεράσει. Μπορεί κάποιοι να είναι μαθημένοι διαφορετικά. Σε αυτό δεν φταίω εγώ.

 

 

Είναι υπαιτιότητα τους, είναι το τι έχουν κάνει τόσα χρόνια στη ζωή τους. Υπάρχουν κάποιοι-  κάποια μέσα ενημέρωσης- δεν θα πω ονόματα, που το έχουν πάρει εργολαβία. Και το έχουν πάρει εργολαβία για τους γνωστούς λόγους. Αύριο θα με χτυπάνε περισσότερο. Αλλά αν έπαιρναν διαφήμιση ενδεχόμενα να μην λέγανε τίποτα απ’ όλα αυτά. Θέλω να δηλώσω στους Καβαλιώτες ότι δεν πρόκειται να με πτοήσει κανένας από αυτούς, οι οποίοι βγαίνουν και λένε τη μία ασυναρτησία μετά την άλλη. Αυτά που λένε δεν έχουν ειρμό, δεν είναι η πραγματικότητα. Δεν θα ξανασχοληθώ με τους κυρίους αυτούς. Ο κάθε ένας δείχνει τον εαυτό του. Νομίζω ότι οι δημότες της Καβάλας στην πλειοψηφία τους έχουν καταδικάσει αυτήν την στάση. Θα πω ότι έχω μερίδιο ευθύνης και εγώ σε αυτήν την εξέλιξη της πρότασης. Με εξανάγκασαν να φθάσω σε ένα σημείο που να βγω έξω από τα ρούχα μου. Αφήνοντας υπονοούμενα ότι βάζω τους φίλους μου και δίνω στους φίλους μου λεφτά. Και μάλιστα μιλώντας ευθέως για το Ιμαρέτ. Εγώ δεν αρνήθηκα ποτέ τη σχέση μου με το Ιμαρέτ. Κι αν για κάτι είμαι περήφανος στη ζωή μου, πέρα από το τι θα κάνω από εδώ και πέρα, είναι η προσφορά μου και η συνεισφορά μου στο να ξαναστηθεί το Ιμαρέτ. Κανείς λοιπόν από αυτούς δεν θα μου στερήσει το δικαίωμα να νιώθω υπερήφανος για αυτό. Σε τελική ανάλυση μακάρι όλοι αυτοί να είχανε προσφέρει το ένα εκατοστό απ’ ότι προσφέρει το Ιμαρέτ αλλά και το ΜΟΗΑ στην κοινωνία. Οι συνεργάτες μου εκείνη την ημέρα από κάποιους επίσης αντιμετωπίστηκαν σα να ήτανε σκουπίδια. Σα να ήταν οι τελευταίοι που μπορούσαν να κάνουνε κάτι. Δύο συνεργάτες που είναι αναγνωρισμένης αξίας και το αποδεικνύουν καθημερινά, απαξιώθηκαν. Θα γίνει μια παρουσίαση της πρότασης αυτής για να δείτε τι χάσαμε αν αυτή εγκρίνονταν. Αυτό που έχω να δηλώσω σε όλους είναι ότι όλα όσα υπήρχαν στην πρόταση θα μπουν στο ΕΣΠΑ»,  είπε χαρακτηριστικά.