Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, επτά (7) διαρρήξεις Ιερών Ναών, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 4-10-2019 έως 7-12-2019, στο νομό Δράμας.

 

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 18χρονου αλλοδαπού και τεσσάρων ημεδαπών, ηλικίας 19, 17, 17 και 13 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

 

Συνελήφθησαν χθες (7-12-2019) το μεσημέρι, στη Δράμα, από τους παραπάνω αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, οι τέσσερις (4) από τους δράστες, ηλικίας 19, 18, 17 και 13 ετών. 

 

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το μεσημέρι, στην πόλη της Δράμας, τους τέσσερις δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τους συνέλαβαν διότι όπως προέκυψε, τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, διέρρηξαν Ιερό Ναό σε χωριό της Δράμας, προκαλώντας φθορές, χωρίς να αφαιρέσουν οτιδήποτε από το εσωτερικό του. 

 

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε επιπλέον ότι κατά το χρονικό διάστημα από 4-10-2019 έως 5-12-2019 οι τέσσερις δράστες από κοινού με τον έτερο 17χρονο, επιβαίνοντες στο παραπάνω όχημα μετέβησαν σε χωριά του νομού Δράμας, όπου διέρρηξαν έξι (6) Ιερούς Ναούς, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους το χρηματικό ποσό των 1.087 ευρώ περίπου.

 

Κατασχέθηκαν το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες και δύο διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν στο εσωτερικό του.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.