Μπορεί ο νους μας να μην πηγαίνει άμεσα σε συγκεκριμένες επωνυμίες, αλλά όντως υπάρχουν στην Καβάλα επιχειρήσεις που λειτουργούν χωρίς διακοπή για 80 ή και περισσότερα χρόνια. 

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο «Καφές Ανανιάδη» που ιδρύθηκε το 1903 και σήμερα λειτουργεί από την 4η γενιά της οικογένειας. 

 

Αλλά δεν είναι μόνο αυτή, είναι αρκετές ακόμη. Η λίστα με τις επιχειρήσεις αυτές θα αποκαλυφθεί το προσεχές Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που ετοιμάζει το απόγευμα το Επιμελητήριο Καβάλας. 

 

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του Επιμελητηρίου Καβάλας. 

 

Θα τιμηθούν οι επιχειρήσεις εκείνες που σύμφωνα με τα αρχεία του Επιμελητηρίου ιδρύθηκαν και είναι εγγεγραμμένες ως μέλη στο φορέα πριν το 1940 και είναι σήμερα εν ενεργεία. 

 

Θα τιμηθούν επίσης οικογένειες επιχειρηματιών που πρόσφεραν κοινωνικό έργο στην πόλη της Καβάλας. Παράλληλα θα λειτουργήσει έκθεση με ιστορικό και φωτογραφικό υλικό, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά

 

Στην Καβάλα και η  Διευρυμένη Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας

Σημειώνεται ότι το πρωί της ίδιας ημέρας, στις 11, θα πραγματοποιηθεί Διευρυμένη Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, παρουσία του γενικού γραμματέα Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

 

Θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι «Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες Ενίσχυσης Επιχειρηματικότητας - Η θέση της Καβάλας και της Περιφέρειας ΑΜΘ στη νέα Προγραμματική Περίοδο»: (εισηγητής ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας) και «Ελληνικές επιχειρήσεις και τραπεζικό σύστημα - Προβλήματα και Λύσεις» (εισηγητής ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος).