γράφει ο 

Τάσος Αποστολίδης 

 

Η Κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει σημαντικές αποφάσεις για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Μπορεί το κόμμα που σήμερα κυβερνά, κατά την προεκλογική περίοδο να πρωτοστάτησε στη διασπορά φημών και στην πρόκληση φόβου, με πολλά στελέχη της ΝΔ να απευθύνονται κυρίως σε μη μορφωμένο ακροατήριο, σήμερα όμως έχει αλλάξει πολιτική ρότα. 

 

Ο κανόνας του 1%

 

Η προσγείωση στην πραγματικότητα συνοψίζεται στα λόγια του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος ανέφερε ότι στόχος της χώρας σήμερα είναι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που θα μεταφερθούν σε κάθε περιφέρεια να μην υπερβαίνει το 1% του συνολικού της πληθυσμού

 

Εξήγησε δηλαδή ότι ο συνολικός αριθμός αιτούντων άσυλο ανά περιφέρεια θα κατανέμεται αναλογικά στους νομούς της εκάστοτε περιφέρειας. 

 

Πόσοι αντιστοιχούν στην Καβάλα

 

Αυτό σημαίνει ότι στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη των 600.000 κατοίκων αντιστοιχούν περίπου 6.000 φιλοξενούμενοι. Στο Νομό Καβάλας αντιστοιχούν περί τα 1.400 άτομα

 

Πόσοι είναι σήμερα στην Ελλάδα

 

Οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές της τελευταίας πενταετίας είχαν ως αποτέλεσμα να περάσουν από την Ελλάδα περισσότεροι από 1.000.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων όμως έχουν ήδη καταφθάσει στον τελικό προορισμό τους στη βόρεια Ευρώπη. 

 

Σήμερα στην Ελλάδα, από αυτούς τους ανθρώπους, έχουν μείνει λιγότεροι από 100.000 άνθρωποι (βάσει επίσημων στοιχείων), σε συνθήκες εγκλωβισμού, αφού δεν βρίσκουν τρόπο να φύγουν σε άλλες χώρες. 

 

Σε όλη τη χώρα δηλαδή φιλοξενείται αριθμός ανθρώπων ίσος με το 1% του πληθυσμού της. 

 

Έρχεται «ισλαμοποίηση»; 

 

Πόσο σοβαροί μπορεί να είναι οι φόβοι μόνιμων κατοίκων του νομού Καβάλας ότι επίκειται «ισλαμοποίηση» λόγω των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών; 

 

Αρκεί και μόνο μια ματιά σε τρεις αριθμούς: τον πληθυσμό μας, τον αριθμό των φιλοξενούμενων και τέλος το ποσοστό των τελευταίων ως προς το σύνολο των κατοίκων. 

 

Στο νομό Καβάλας επισήμως κατοικούν 138.000 κάτοικοι. Αν οι πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στη δομή του πρώην στρατοπέδου Ασημακοπούλου φτάσουν πχ τα 1.000 άτομα, τότε μιλάμε για το 0,73% του πληθυσμού

 

Κινδυνεύουμε; 

 

Μπορεί ένας τέτοιος αριθμός ανθρώπων με άλλη θρησκεία και άλλο χρώμα να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά μας; Να μας κάνει να αλλάξουμε θρησκεία, συνήθειες, έθιμα; 

 

Η πολύ πρόσφατη ιστορία έχει αποδείξει το αντίθετο. 

 

Οι πολλαπλάσιοι Αλβανοί 

 

Τέτοιοι πληθυσμοί ξένων, αφομοιώνονται με μεγάλη σχετική ταχύτητα. Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 μπήκαν (παράνομα και τότε) στη χώρα πολλαπλάσιοι Αλβανοί από όσους πρόσφυγες και μετανάστες έχουν έρθει την τελευταία πενταετία και παραμένουν σήμερα στη χώρα. 

 

Ο πληθυσμός των Αλβανών στην Ελλάδα, επισήμως, υπολογίζεται σε περισσότερα από 500.000 άτομα. Δηλαδή σε περισσότερο από 5%. Ανεπισήμως, υπολογίζονται σε πολύ περισσότερους.  

 

Τι πάθαμε;

 

Όλα αυτά τα χρόνια, ούτε επικράτησε ο αθεϊσμός, ούτε οι Έλληνες έγιναν μουσουλμάνοι. Οι Αλβανοί αφομοιώθηκαν σε τέτοιο βαθμό που σήμερα δύσκολα αναγνωρίζεις την προέλευση ενός Αλβανού που ήρθε μικρό παιδί το 1991 και σήμερα είναι τριαντάρης. Η πλήρης αφομοίωση ήρθε στα παιδιά των Αλβανών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα. 

 

Μιλάμε για μετανάστες (παράνομους, ναι) που έλαβαν παιδεία ελληνική, πολλοί από αυτούς αρίστευσαν (χωρίς φροντιστήρια και ιδιαίτερα), σπούδασαν στα ελληνικά πανεπιστήμια κι έγιναν επιστήμονες.

 

Οι περισσότεροι Αλβανοί έχουν υιοθετήσει τις συνήθειες των Ελλήνων, πολλοί από αυτούς πηγαίνουν σήμερα ακόμη και στην εκκλησία, χωρίς να υπήρξαν ποτέ θρήσκοι στη χώρα τους. 

 

Πολιτική εκμετάλλευση & παραλογισμός 

 

Οι 22.000 καταγεγραμμένοι κοινοί γάμοι Αλβανών-Ελλήνων είναι ένα δείγμα ότι οι φόβοι του 1991 στους οποίους και τότε κάποιοι επένδυσαν πολιτικά-εκλογικά, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένας παραλογισμός, όπως έχει αποδειχθεί εδώ και αρκετά χρόνια. 

 

Η σημασία της μόρφωσης, της εκπαίδευσης, της Παιδείας 

 

Εκ των υστέρων, φάνηκε ότι κοινός παρονομαστής σε ζητήματα αφομοίωσης είναι η μόρφωση και κυρίως η Παιδεία. Είναι τα ίδια «όπλα» που «σκοτώνουν» και την ξενοφοβία.