Στη Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης βρέθηκαν μέλη και φίλοι της Θρακικής Εστίας την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και παρέστησαν στην Αρχιερατική Λειτουργία που τελέστηκε στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος είχε γεννηθεί στην περιοχή.

 

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο κάστρο της Σηλυβρίας δίπλα στα ερείπια του ναού του Αγίου Σπυρίδωνα, χοροστατούντος του μητροπολίτη Σηλυβρίας Μάξιμου.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία από τις ελάχιστες χριστιανικές λειτουργίες που τελούνται σε δημόσιο χώρο σε όλη την Ανατολική Θράκη από το 1922. Η τελετή πραγματοποιήθηκε με άδεια που έδωσε ο νομάρχης της περιοχής Ali Yerlikaya

 

Μεταξύ των παρόντων ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Καβάλας Νίκος Τσουμπάκης και ο τέως αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και περιφερειακός σύμβουλος Θόδωρος Μαρκόπουλος

 

Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Αριστείδης Χρυσόπουλος, αντιπροσωπείες άλλων Θρακικών Συλλόγων καθώς και ο δήμαρχος της Σηλυβρίας Volkan Yılmaz.

 

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, η Θρακική Εστία Δράμας και Σερρών, το καλλιτεχνικό τμήμα της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών και το χορευτικό σύνολο της Πόλης «Kallista» παρουσίασαν μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.