Πολλά μικρά τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν το πρωί και το μεσημέρι της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου, τόσο μέσα στην πόλη της Καβάλας όσο και έξω από αυτήν, λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων από τη βροχή. 

 

Τα περισσότερα από αυτά ήταν τροχαία ατυχήματα υλικών ζημιών, με εξαίρεση αυτό που σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι στην περιοχή της Παναγούδας, πάνω από το δασάκι, σε ένα σημείο της στροφής με πολύ κακή ορατότητα που ούτε ο καθρέφτης που έχει τοποθετηθεί δεν έχει καταφέρει να μειώσει τα προβλήματα. 

 

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα μικρού κυβισμού, με αποτέλεσμα ο οδηγός της μηχανής να τραυματιστεί και τα δύο οχήματα να υποστούν υλικές ζημιές. Άμεσα έσπευσε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Καβάλας. Ο οδηγός φορούσε κράνος αλλά αυτό έφυγε από τη θέση του κατά την πτώση του στο οδόστρωμα. 

 

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής και περαστικών, τα δύο οχήματα κινούνταν σε διαφορετικό ρεύμα και λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, το ΙΧ που κινούταν με πολύ χαμηλή ταχύτητα, βγήκε στιγμιαία από την πορεία του, όταν βρισκόταν στο ίδιο ύψος με το κινούμενο μηχανάκι. 

 

Η διακομιδή του ασθενούς στο Νοσοκομείο έγινε σε ελάχιστο χρόνο, παρά το γεγονός ότι οι μονάδες του ΕΚΑΒ ήταν διασκορπισμένες σε διάφορα περιστατικά την ίδια ώρα. Ωστόσο, καθυστέρησε αρκετά το ανακριτικό της τροχαίας, ενδεχομένως λόγω των παράλληλων περιστατικών, με αποτέλεσμα ο οδηγός του αυτοκινήτου να περιμένει για ώρα να καταθέσει.