Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε τις προηγούμενες μέρες με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Στρατάκο. 

 

Μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής τόνισε την ανάγκη να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί ακτινιδίων της πεδιάδας του Νέστου. Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής ανέφερε πως λόγω του σχετικού νόμου, τα συσκευαστήρια καλούνται να συσκευάζουν αυτά τα προϊόντα σε συγκεκριμένο είδος συσκευασίας (χάρτινα καφάσια), τα οποία όμως δεν βοηθούν στη συντήρηση και μεταφορά τους. Για αυτό το λόγο κρίνεται αναγκαίο να επιτραπεί στα συσκευαστήρια να χρησιμοποιούν εργαλεία συσκευασίας τύπου BILS, προκειμένου να μην αγωνιούν οι παραγωγοί για τη συντήρηση και τη μεταφορά των προϊόντων τους.

 

Επίσης, ο Βουλευτής ζήτησε από τον κ. Στρατάκο να παρθούν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις προκειμένου να δημοσιευθεί έγκαιρα η εγκύκλιος για τη δακοκτονία. Υπενθύμισε στον Γενικό Γραμματεία του ΥΠΑΑΤ πως ιδιαίτερα οι ελαιοπαραγωγοί της νήσου Θάσου επλήγησαν από τη  μη έγκαιρη πρόβλεψη και καταπολέμηση του προβλήματος τις προηγούμενες χρονιές, κάτι το οποίο πρέπει να αποφευχθεί στο μέλλον.

 

Έχοντας θέσει ως προτεραιότητα του την υποστήριξη των στυλοβατών της πρωτογενούς παραγωγής, ο Βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης τίθεται στο πλευρό τους και δεσμεύεται να πράττει ό,τι είναι δυνατό για να διευκολυνθεί το έργο τους. 

 

 

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης

 Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

(δελτίο Τύπου)