Από την πρώτη ημέρα της εκλογής της, η ΝΔ ως κυβέρνηση, δείχνει τις αντιλαϊκές της προθέσεις. Άλλωστε η επιλογή υπουργών και υφυπουργών έγινε από την δεξαμενή ανθρώπων που από όλα τα πόστα πάλεψαν με λύσσα για την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Όμως η αστική πολιτική και πολιτικοί, δεν χάνουν την ευκαιρία να δείξουν και το άλλο τους πρόσωπο, αυτό που αν δεν είχε τραγικές συνέπειες για τη ζωή μας και το μέλλον μας, θα μπορούσε να προκαλέσει γέλια.

 

Αφορμή αυτήν την φορά αποτελεί η τελευταία ανακοίνωση του βουλευτή της ΝΔ, Μ. Λαζαρίδη, για την πραγματοποίηση της μονάδας τεχνητού νεφρού στο Κ.Υ. Πρίνου, το οποίο αν δεν ήταν υποτίμηση της νοημοσύνης των κατοίκων της Θάσου, θα ήταν φαιδρό. Ο κύριος Λαζαρίδης αφού μας ενημέρωσε ότι μέσα σε 2 ημέρες από την εκλογή του, πριν ακόμα ορκιστεί ως βουλευτής (!!!), εκπλήρωσε την υπόσχεσή του, διαφήμισε την σχέση του με τοπικό επιχειρηματία και κατέληξε ότι στην επικείμενη συνάντηση για το θέμα, ως ρωμαϊκός τοπάρχης, θα στείλει τον αντιπρόσωπό του δηλαδή τον νέο δήμαρχο Θάσου, που στις πρόσφατες εκλογές, έσκιζε τα ρούχα του για την ανεξαρτησία του από κομματικούς μηχανισμούς και επιχειρηματικούς κύκλους. Ξεκάθαρα, τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο κύριος Λαζαρίδης νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με ιθαγενείς. Όσο και αν ματαιοπονούν δεν θα βαφτίσουν το κρέας ψάρι. Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι το κόμμα του μαζί με το ΠΑΣΟΚ, υπουργοί και βουλευτές του οποίου κατέληξαν στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν αυτοί που πέταξαν τον φτωχό λαό έξω από τα νοσοκομεία. 

 

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να καρπωθεί το γεγονός ότι η υπογραφή του ΦΕΚ έγινε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές από την κυβέρνησή του, εμφανίζεται ως υλοποιητής των αναγκών των κατοίκων της Θάσου. Ξεχνάνε βέβαια να πουν ότι ο υπουργός τους, αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ. Αυτό όμως που προσπαθούν να αποκρύψουν και οι δύο είναι ότι ως πλασιέ των πολιτικών της ΕΕ, έχουν ως στόχο είτε την ιδιωτικοποίηση είτε την λειτουργία με ιδιωτικά κριτήρια, των νοσοκομείων και του συνόλου της δημόσιας υγείας. Έτσι κι αλλιώς μαζί υπέγραψαν και αν χρειαστεί θα ξαναϋπογράψουν τα μνημόνια αναγκών των καπιταλιστών.

 

Η δημιουργία της μονάδας ήταν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Θάσου, καθώς θα κάλυπτε τις ανάγκες περίπου 25 ατόμων τα οποία αναγκάζονται είτε να πηγαινοέρχονται 3 φορές την εβδομάδα είτε να εγκαταλείπουν το νησί. Οι 2 ερωτήσεις που κατέθεσε το ΚΚΕ στις 25/10/2018 και 22/4/2019 ήταν συνέπεια των αναγκών του λαού της Θάσου για την ίδρυση της μονάδας, με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και του κράτους, με όλο τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό και στελέχωσή του με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό.

 

Για εμάς η δημιουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού αποτελεί δικαίωση του αγώνα των νεφροπαθών και των οικογενειών τους. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο αγώνας δεν πρέπει να σταματήσει. Η ζωή ξανά και ξανά επιβεβαιώνει ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε σωτήρες πολιτικούς και επιχειρηματίες. Και οι δύο αυτές κατηγορίες απλά προωθούν τα πολιτικά και οικονομικά τους συμφέροντα, τα οποία είναι ενάντια σε αυτά της πλειοψηφίας του λαού μας. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να είναι μπροστάρης στον αγώνα ώστε η μονάδα να ανοίξει και να λειτουργήσει κανονικά, δωρεάν για τους ασθενείς και με το απαραίτητο και κατάλληλο μόνιμο προσωπικό. 

 

 

ΥΓ1. Αλήθεια πόσα χρήματα πληρώνουν σε φόρους όλοι αυτοί που εμφανίζονται ως δωρητές; 

 

ΥΓ2. Το γεγονός ότι το 2019 γίνεται ολόκληρη συζήτηση και μάλιστα με προκλητικό τρόπο, για ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει λυθεί εδώ και πολλά χρόνια επιβεβαιώνει ότι αυτό το σύστημα φρενάρει την κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών για χάρη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Ο σοσιαλισμός- κομμουνισμός είναι επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ.

(δελτίο Τύπου)