βιβλία

Για 12η συνεχή χρονιά το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.

Για 12η συνεχή χρονιά το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε), υλοποίησε τη δράση "Ανάπτυξη Συλλογών Δημόσιων & Δημοτικών βιβλιοθηκών", η οποία αφορά τον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών με νέες αξιόλογες εκδόσεις.

Την 31η Δεκεμβρίου 2023 θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα επιταγών αγοράς βιβλίων 2023 της ΔΥΠΑ, που ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου.

Την Κυριακή (03/12), στο καφέ-ζαχαροπλαστείο “Σκλαρής”, στη Νέα Ηρακλείτσα, παρουσιάστηκε το βιβλίο της Αναστασίας Γεωργακοπούλου με τίτλο “Ανάσες Αγάπης”, από τις εκδόσεις Γλαύκα.

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας προσκαλεί τον κόσμο στην παρουσίαση των τριών βιβλίων του Θεόδωρου Κουτρουμανίδη, ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που θα γίνει την Τετάρτη (18/10), στη Μεγάλη Λέσχη.

γράφει ο

Ευριπίδης Ταρασίδης

«Η πέτρα και το αυγό» είναι το νέο βιβλίο του συγγραφέα – ιστορικού και πρώην δημάρχου της Θάσου, Κώστα Χατζηεμμανουήλ. 

Στις πρώτες 2 εβδομάδες λειτουργίας του προγράμματος επιταγών αγοράς βιβλίων 2023 της ΔΥΠΑ ενεργοποιήθηκαν συνολικά 55.000 voucher.

Αναρτήθηκαν την Τρίτη (29/08) στον ιστότοπο www.dypa.gov.gr, οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων, ωφελουμένων και αποκλειομένων του προγράμματος επιταγών αγοράς βιβλίων 2023 της ΔΥΠΑ.

68 νέα βιβλία παραδόθηκαν από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων για την ενίσχυση της σχολικής βιβλιοθήκης, στο 7ο Γυμνάσιο Καβάλας. 

Με στόχο την απομάκρυνση από την αποστήθιση και την ενίσχυση της κριτικής σκέψης, το υπουργείο Παιδείας έχει αρχίσει τις διαδικασίες υλοποίησης του πολλαπλού βιβλίου.

Μετά από μία χρονιά  με κλειστά τα σχολεία και την τηλεκπαίδευση, πολλές φορές, να μην έχει λειτουργήσει όπως θα έπρεπε, τα κενά στα παιδιά είναι μεγάλα.

Τι καλύτερο από μία ουσιαστική και γρήγορη επανάληψη!

Το παλαιοβιβλιοπωλείο αστέγων στη Αθήνας θέλοντας να συνεισφέρει στην προσπάθεια που γίνεται στο δημοτικό σχολείο του Πρίνου για να εμπλουτίσει την βιβλιοθήκη του, χάρισε πάνω από 300 παιδικά βιβλία.