Ουκρανία

Εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Οδησσό της Ουκρανίας, πλησίον και της ελληνικής αποστολής που βρίσκεται στη χώρα, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σήμερα, 16 Νοεμβρίου 2022, σε Τηλεδιάσκεψη (VTC) της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία, η οποία οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ κ. Λόιντ Ώστιν (Lloyd Austin), με συμμετοχή Υπουργών, Υφυπουργών Άμυνας και υψηλόβαθμων Αξιωματούχων.

Πολωνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως δύο πύραυλοι έπεσαν στο χωριό Przewodów, κοντά στα σύνορα της Πολωνίας με την Ουκρανία.

Στις πληγείσες πόλεις της Ουκρανίας από τους ρωσικούς, βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μαζί με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας και χωρίς να ανακοινωθεί δημοσίως, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναχώρησε χθες το απόγευμα για την Ουκρανία και συγκεκριμένα για το Κιέβο που αποτελεί και πάλι στόχο των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων.

Σε κατασκηνώσεις σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, ανάμεσα σε αυτές και στο Ορφάνι Καβάλας θα φιλοξενηθούν παιδιά από την Ουκρανία.

Εγώ δάκρυσα ακούγοντας "Το τραγούδι της Μαριούπολης", γιατί είδα πως κλαίει η Ολέσια, μια καινούρια μου φίλη από την Ουκρανία», λέει, συγκινημένη, η 11χρονη Μαρία.

Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία, προκειμένου διασφαλισθεί η ταχεία υλοποίηση της συμφωνίας

Εκδηλώσεις κατά του πολέμου στην Ουκρανία και κατά της αμυντικής συμφωνίας μ

Το πρωί του Σαββάτου 21 Μαΐου 2022, καθάρισαν ένα τμήμα της χερσονήσου της Παναγίας, μαζεύοντας απορρίμματα από διάφορα σημεία, καθώς και από τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο παραλιακό μέτωπο!

Η νίκη της Ουκρανίας προστέθηκε σε μια μακρά λίστα "παιχνιδιών", με τη διαφορά πως αυτή τη φο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε την Τρίτη (26/4) σε συνάντηση Υπουργών Άμυνας από 40 χώρες με αφορμή τ

Να ξεκαθαρίσει για ακόμα μια φορά τις αποφάσεις και τις επιλογές της κυβέρνησης αναφορικά με την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, κλήθηκε στη Βουλή, ο Νίκος Πανα

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας θα πραγματοποιήσει την Μεγάλη Τετάρτη στο «Βερούλειο» ποδοσφαιρικό τουρνούα με τη συμμετοχή ομάδων

«Η κυβέρνηση παραβλέπει τις παραλείψεις του κ. Ζελένσκι. Ευθυγραμμίζεται μαζί του σε μία τακτική δουλοπρεπή, δοτική και καθόλου διεκδικητική» είπε στον KavalaNews 102,8 ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης.

«Θα ήθελα να ακούσω τον Ζελένσκι να λέει κάτι για την Κύπρο. Αναφέρθηκε αρκετές φορές στην Ελλάδα αλλά δεν είπε κάτι για την Κύπρο», λέει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος της τοπικής ΝΔ, Μπάμπης Δράκος. 

Το όνομα του ΚΙΝΑΛ, ή μάλλον του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπως το αποκαλούν τα στελέχη του από όταν εξελέγη πρόεδρος του κόμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης, επρόκειτο να αποφασιστεί στο συνέδριο, που θα διεξαχθεί στις 20-22 Μαΐου.

O υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε την Δευτέρα (4/4), παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου

Ανάγκη για προσφορά σε τρόφιμα, έχουν οι 20 πρόσφυγες από την Ουκρανία που φιλοξενούνται στην ξενοδοχειακή μονάδα «Καζαβίτι» στο Δασύλλιο του

Ψήφισμα κατά της Ρωσικής εισβολής στη Ρωσία από το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου. 

 

Δραματικές στιγμές έζησε το συνεργείο της ΕΡΤ στην Ουκρανία, καθώς χρειάστηκε να φυγαδευτεί από Ουκρανούς στρατιώτες στη πόλη Ιρπίν, καθώς είχε ξεκινήσει ένας νέος

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 τον Οίκο Κοινωνικής Μέριμνας και Προστασίας (Καπλανίδειος ξενώνας), στη Νέα Καρβάλη, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες από την Ουκρανία.

".

Σύσκεψη υπό τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (21/3) με την συμμετοχή εκπροσώπων και φορέων του νομού προκειμένου να

Με την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, οι συζητήσεις φούντωσαν μέσα στην τάξη μας, το Ε2 τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεώνα Καβάλας. Οι μαθητές αυθόρμητα άρχισαν να μπαίνουν στη θέση των συμμαθητών-συνομηλίκων τους στην Ουκρανία και στη Ρωσία. Ήδη από άλλες τάξεις και από άλλα σχολεία είχαν ξεκινήσει αντιπολεμικές δράσεις.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του 2ου ΓΕΛ Καβάλας εκφράζουν την αλλη

«Προσπαθούμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τους τοπικούς φορείς για να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Κάποιοι είχαν έρθει διακοπές στη Θάσο και γνώριζαν την περιοχή μας κι έτσι αποφάσισαν να έρθουν εδώ», λέει ο κ. Πολίτης. 

Ο Δήμος Παγγαίου θέλοντας να βοηθήσει στην ανθρωπιστική κρίση που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία καλεί

«Εδώ και εβδομάδες αρχίσαμε την αναδιοργάνωση της δομής. Φροντίσαμε να μετακινήσουμε κάποιες οικογένειες πιο κοντά σε άλλες για να δημιουργήσουμε γειτονιές, ώστε να έχουμε μία πιο διακριτή φιλοξενία και σε Ουκρανούς», λέει στον KavalaNews 102.8 ο διοικητής της δομής, Δημήτρης Ρέμος.

Σελίδες