Κώστας Κεχαγιάς

Ικανοποιητικά κινήθηκε η αγορά κρέατος στην Καβάλα την περίοδο του Πάσχα αλλά και όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

Κωλοτούμπα που θα ζήλευε και ο Ιωάννης Μελισσανίδης χαρακτήρισε την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να εντάξει στο καλάθι του Πάσχα τα αμνοερίφια ο πρόεδρος των Κρεοπωλών Καβάλας Κώστας Κεχαγιάς.

Από την Μεγάλη Τρίτη άρχισε να φαίνεται κίνηση στα κρεοπωλεία της Καβάλας, ενόψει Πάσχα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο Κρεοπωλών Καβάλας, Κώστας Κεχαγιά η τιμή έχει διαμορφωθεί: 

Για παιχνίδια εμπόρων και τεχνητές ελλείψεις κάνουν λόγο κτηνοτρόφοι στη Θάσο. Όπως λένε, οι έμποροι αλλάζουν τιμή ακόμα και την στιγμή που τα παίρνουν από τον κτηνοτρόφο όταν τα φορτώνουν από τη μονάδα.

 

Οι ανατιμήσεις που καταγράφονται στην αγορά το τελευταίο διάστημα σε είδη πρώτης ανάγκης, στην ενέργεια, αλλά και στις πρώτες ύλες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, συμπαρασύρει και την τιμή στο κρέας.

«Το μοσχάρι θα γίνει είδος πολυτελείας το πολύ σε ένα χρόνο καθώς δεν συμφέρει τον παραγωγό η εκτροφή του ζώου» λέει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του συλλόγου Κρεοπωλών Καβάλας, Κώστας Κεχαγιάς. 

Κλειστά θα είναι την Τρίτη 16 νοεμβρίου τα κρεοπωλεία της Καβάλας μετά από απόφαση του Σωματείου Κρεοπωλών. Οι κρεοπώλες της Καβάλας συμπαραστέκονται στους επαγγελματίες της εστίασης οι οποίοι για αύριο έχουν εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. 

Στα 12, 13 και σε κάποιες περιοχές ακόμα και στα 16 ευρώ το κιλό θα πουληθούν φέτος στους καταναλωτές στα αμνοερίφια όπως είπε στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του συλλόγου Κρεοπωλών Καβάλας Κώστας Κεχαγιάς.