«Το μοσχάρι θα γίνει είδος πολυτελείας το πολύ σε ένα χρόνο καθώς δεν συμφέρει τον παραγωγό η εκτροφή του ζώου» λέει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του συλλόγου Κρεοπωλών Καβάλας, Κώστας Κεχαγιάς

 

«Θα φτάσει να πουλιέται στα 17 ευρώ το κιλό αφού συμφέρει να σφάζεται σε μικρή ηλικία ωστόσο η φύρα είναι μεγαλύτερη για τους κρεοπώλες γεγονός που θα εκτοξεύσει την τιμή», τονίζει ο κ. Κεχαγιάς. 

 

Για τα αμνοερίφια είπε ότι αυτή τη στιγμή είναι στα 10 ευρώ το κιλό, θα πέσει την περίοδο της νηστείας, αλλά θα αυξηθεί για το Πάσχα. 

 

«Προβλέπουμε όπως το περσινό Πάσχα να πουλήσουμε 12-13 ευρώ. Αν και έχει δύο μήνες ακόμα. Πουλούσαμε 9 με 10 ευρώ το κιλό τα τελευταία δέκα χρόνια και μόνο πέρσι ξέφυγε. Δεν υπάρχουν ζώα και παραγωγοί πολλοί, συμπίπτει με το Πάσχα των Ιταλών και θα έχουμε αύξηση», τονίζει ο κ. Κεχαγιάς. 

 

Όπως εξηγεί, γενικότερα οι τιμές των κρεάτων με εξαίρεση το μοσχάρι που ανέβηκε 1-1,5 ευρώ το κιλό όλα τα άλλα είναι σταθερά εδώ και τρία χρόνια. 

 

Επίσης αυτό που σημειώνει ο κ. Κεχαγιάς είναι ότι οι καταναλωτές στρέφονται προς το χοιρινό ή τον ανάμεικτο κιμά. Αυτή τη στιγμή ο μοσχαρίσιος κιμάς είναι στα 11 ευρώ το κιλό και ο χοιρινός στα 6,5 ευρώ

 

Για το αυξημένο κόστος ρεύματος, είπε ότι υπάρχει κρεοπωλείο που τον μήνα πλήρωνε 800 ευρώ ρεύμα του ήρθε 2.500 ευρώ

 

Στην ερώτηση για το ποια περίοδος ήταν χειρότερη: η οικονομική κρίση, τα μνημόνια ή η φάση πανδημία και ηλεκτρικό ρεύμα που ζούμε τώρα απάντησε πως είναι «είναι τώρα και το ένα έρχεται πίσω από το άλλο». 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: