Στα 12, 13 και σε κάποιες περιοχές ακόμα και στα 16 ευρώ το κιλό θα πουληθούν φέτος στους καταναλωτές στα αμνοερίφια όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος του συλλόγου Κρεοπωλών Ν.Καβάλας Κώστας Κεχαγιάς

 

Η κίνηση στα κρεοπωλεία, είπε, είναι αρκετά καλή ωστόσο υπάρχει στενοχώρια που φαίνεται στα πρόσωπα του κόσμου λόγω της αυξημένης τιμής στα αμνοερίφια.

 

Ρεκόρ δεκαετίας 

 

«Η τιμή φέτος είναι τσιμπημένη προς τα επάνω, βέβαια δεν φταίμε εμείς. Εδώ και δέκα χρόνια το αρνί το πουλάμε στα 8 και 9 ευρώ το κιλό και φέτος θα φτάσει τα 12 και τα 13. Είναι πολύ μεγάλη αύξηση αυτή. Τα πήραν όλα οι Ιταλοί πριν από δυο εβδομάδες. Εγώ χαίρομαι για τους παραγωγούς, ήταν μια ευκαιρία γι’ αυτούς γιατί είναι ένας πολύ 'χτυπημένος' κλάδος, να πάρουν χρήματα. Κάποιοι πάλι δεν δίνουν αμνοερίφια και ζητάνε πολύ καλή τιμή κι εννοείται ότι θα τα πάρουν τα χρήματα γιατί δεν έχει επάρκεια», είπε ο κ. Κεχαγιάς. 

 

Ακούστε τι είπε στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του συλλόγου Κρεοπωλών Ν.Καβάλας Κώστας Κεχαγιάς. 

 

 

Τόνισε πως αυτή η κατάσταση τον στενοχωρεί καθώς υπάρχει μεγάλη γκρίνια από την πλευρά των καταναλωτών. «Αυτό δεν το έχω ξαναζήσει. Ίσως μία φορά πριν 12 χρόνια, το 2009, και σας λέω από καρδιάς είναι πολύ στενάχωρο όλο αυτό», επισήμανε ο κ. Κεχαγιάς. 

 

Επισήμανε επίσης πως φέτος δεν θα έχει ούτε εισαγόμενα κρέατα καθώς οι Ιταλοί έχουν καταναλώσει τα αμνοερίφια και από τις γειτονικές χώρες. Πέρυσι δεν έκαναν ούτε κι εκείνοι Πάσχα γιατί είχαν πληγεί πάρα πολύ από τον κορωνοϊό. «Φέτος του έδωσαν και κατάλαβε και τα σήκωσαν όλα» είπε χαρακτηριστικά. 

 

Τέλος, σημείωσε πως φέτος δεν υπάρχει καλή τιμή και ζήτησε από τους καταναλωτές να εμπιστευτούν τους κρεοπώλες τους και να κάνουν τις παραγγελίες τους μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη γιατί μετά... "δεν θα υπάρχει τίποτα".