Σωματείο Καφεζυθοπωλών Καβάλας

«Θαρρείς ότι θέλουν να δώσουν τη χαριστική βολή στις επιχειρήσεις» λέει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος των Καφεζυθοπωλών Καβάλα

Καθολική ήταν η συμμετοχή των καταστηματαρχών της εστίασης στην Καβάλα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 11:00 το πρωί της Τρίτης 16 Νομεβρίου στην πλατεία Καπνεργάτη ενάντια στα μέτρα για τους ανεμβολίαστους. 

Σε 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων τους προχωρούν τα μέλη του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας την Τρίτη 16/11 και διαμαρτύρονται στην πλατεία Καπν

Έπειτα από την εκλογική διαδικασία της Τετάρτης 27/10/21 στα γραφεία της ΟΕΒΕ Καβάλας, την Τρίτη 02/11/21 και ώρα 19.00,μετά από πρόσκληση του πλειοψηφούν κ.

Δυσαρέσκεια και θυμό εκφράζει το Σωματείο Καφεζυθοπωλών Καβάλας μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων στην εστίαση. 

 

Η κοινωνία της Καβάλας, ενεργή, δραστήρια και ευαισθητοποιημένη, δηλώνει παρούσα στην κοινή προσπάθεια αφύπνισης και ενημέρωσης γ

Ανοίγει στις 3 Μαΐου η εστίαση με τους επιχειρηματίες να «τρέμουν» τη μέρα που θα βάλουν το κλειδί στην πόρτα.

Με το σύνθημα η εστίαση στην εντατική οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και καταστημάτων καφέ στην Καβάλα συγκέντρωναν από το πρωί της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου τα κλειδιά των επιχειρήσεων τους στην είσοδο του κτιρίου της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας

Τα κλειδιά των καταστημάτων τους παραδίδουν στο Μέγαρο Μαξίμου και οι καφεζυδοπώλες της Καβάλας. 

 

Την Δευτέρα (3/1) έγινε γνωστή η απόφαση της Επιτροπής 152 για απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών κοινοχρήστων χώρων, όπως είχε εισηγηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, για τις επιχειρήσεις του εμπορικού Συλλόγου και υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

Το δεύτερο lockdown και τα περιοριστικά μέτρα που τείνουν να... μονιμοποιηθούν έχουν επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις αλλά και ένα διαφορετικό λειτουργικό πλαίσιο στον κλάδο της εστίασης. 

 

Σε μια νέα πραγματικότητα θα ξημερώσουν αύριο (3/11) οι περιοχές αυξημένου κινδύνου, για τις οποίες ανακοινώθηκαν νέα μέτρα. Ταφόπλακα στις επιχειρήσεις της εστίασης (εστιατόρια, καφέ κλπ), χαρακτηρίζουν παράγοντες του κλάδου το νέο lockdown, εκτιμώντας ότι τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης είναι ανεπαρκή.

 

Στη συνάντηση, συμμετείχε και η βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου η οποία μετέφερε τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του κόμματος και τις προτάσεις που κατέθεσε με την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Σωματείο Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας ενημερώνει τα μέλη του ότι τη Δευτέρα 28/09/20 ο πρόεδρος συμμετείχε στη συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα στη αίθουσα του Δημοτικού συμβούλιου του Δήμου Καβάλας με θέμα την «σκληρή» απόφαση της αποκεντρωμένης που ακυρώνει την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας για την απαλλαγή των τελών χρήσης κοινόχρηστου χώρου για το 2020,

Στην εκδίκαση της υπόθεσης στην Κομοτηνή βρέθηκε η νομική υπηρεσία του δήμου Καβάλας, ο πρόεδρος καφεζυθοπωλών Γιώργος Βαφείδης και από τον εμπορικό σύλλογο Καβάλας η Έλσα Βακιρτζή.

Την Τρίτη 29/9 στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθεί η εκδίκαση της προσφυγής του Δήμου Καβάλας στην επιτροπή του άρθρου 152, μετά την απόρριψη της απόφασης για απαλλαγή των τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων μέχρι το τέλος του 2020 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας–Θράκης. Μάρτυρες στην υπόθεση θα είναι ο πρόεδρος καφεζυθοπώλων Καβάλας Γιώργος Βαφείδης και ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης.

 

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Καφεζυθοπωλών και Ιδιοκτητών Καφετεριών Νομού Καβάλας μετά από την παράδοση-παραλαβή από την απερχόμενη διοίκηση.