Ανοίγει στις 3 Μαΐου η εστίαση με τους επιχειρηματίες να «τρέμουν» τη μέρα που θα βάλουν το κλειδί στην πόρτα. Όπως δηλώνουν στον KavalaNews 102.8 εκπρόσωποι του κλάδου, δεν υπάρχει η οικονομική στήριξη για να μπορέσουν να πάρουν τις προμήθειες, το προσωπικό αλλά και να κάνουν τη συντήρηση που απαιτείται.  

 

«Θα ανοίξουμε με δανεικά και πιστώσεις από προμηθευτές. Πρέπει η κεντρική διοίκηση να ανασκουμπωθεί και να τρέξει τους μηχανισμούς, ώστε αυτά τα χρήματα να αποτελέσουν κεφάλαιο κίνησης για την επαναλειτουργία των καταστημάτων», λέει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος των Καφεζυθοπωλών Καβάλας, Γιώργος Βαφείδης.  

 

«Είχαμε την περιβόητη μη επιστρεπτέα. Πέρασαν τα Χριστούγεννα, φτάσαμε στο Πάσχα, θα περάσει το καλοκαίρι. Καλούμαστε να επανέλθουμε στην κανονικότητα με τις δικές μας δυνάμεις οι οποίες εξανεμίστηκαν αυτούς τους 14 μήνες που τελούμε υπό καθεστώς lockdown και περιορισμών» δηλώνει ο κ. Βαφείδης.   

 

 

«Το άνοιγμα του κλάδου είναι βιαστικό καθώς οι επαγγελματίες θα είναι σαν να ξεκινούν να στήνουν μια επιχείρηση από την αρχή. Μεγάλο πρόβλημα είναι το ωράριο και η μουσική η οποία δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα αν θα επιτραπεί», δήλωσε στον Kavalanews 102.8 ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, Γιάννης Νεστορίδης.  

 

«Για να μπει το κλειδί στην πόρτα και να επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα χρειάζονται 7 με 8 χιλιάδες ευρώ για την τροφοδοσία» είπε ο κ. Νεστορίδης και εξέφρασε τον φόβο πως πολλά από αυτά δεν θα ανοίξουν στις 3 Μαΐου. 

 

Επίσης τόνισε πως φοβάται ένα νέο κλείσιμο της εστίασης στην περίπτωση που τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν πάνε καλά. 

 

«Δε ρώτησαν αν προλαβαίνουμε να ανοίξουμε μετά την τετραήμερη αργία του Πάσχα γιατί δεν έκαναν μία συνεννόηση με τους εστιάτορες πριν αποφασίσουν να ανοίξουν την εστίαση στις 3 Μαϊου δήλωσε για το ίδιο θέμα στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος Εστιατόρων νομού Καβάλας Μάκης Κωνσταντινίδης

 

Εξέφρασε την ανησυχία του για το αν θα καταφέρουν όλοι οι επαγγελματίες της Καβάλας να ανοίξουν μετά από έξι μήνες χωρίς κεφάλαιο κίνησης, προμήθειες και προσωπικό.