Πηγές

Η Καβαλιώτισσα υποσμηναγός (Ι) Χρυσάνθη Νικολοπούλου είναι η πρώτη γυναίκα πιλότος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Την Παρασκευή (24/11) και το Σάββατο (25/11) θα βρεθεί στο χωριό των Πηγών, συνεργείο εξωτερικής παραγωγής της ΕΡΤ, για να προβάλλει την ιστορία του Άρη Πηγών, από τους πρωταγωνιστές του παρελθόντος έως και τη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου.

Εικόνες σοκ μέσα από το φαρμακείο όπου στραγγαλίστηκε η 43χρονη ιδιοκτήτρια του από τον ίδιο της το σύζυγο στις 5 Μαΐου στο χωρίο Πηγές της Καβάλας. 

Η μαρτυρία του για το έγκλημα που διέπραξε στην Καβάλα είναι ανατριχιαστική.

Τον δράστη του εγκλήματος υπερασπίζεται μια νεαρή, δικηγόρος. Την πλευρά του θύματος, τη 43χρονη Αΐντα Παπαδοπούλου, και την οικογένειά της εκπροσωπεί ένας 40άρης με προσεκτικά επιλεγμένο λεξιλόγιο και εκφραστικούς μανιερισμούς ποινικολόγος, όπως και η συνήγορος του δολοφόνου.

Το διάλογο που αντάλλαξαν μέσω γραπτών μηνυμάτων στα κινητά τους τηλέφωνα αποκαλύπτει η RealN

Tέσσερις ώρες μετά από την δολοφονία και ενώ βρισκόταν ακόμη κλεισμένος με τη σορό της γυναίκας του στο φαρμακείο επιχειρώντας να βάλει τέρμα στη ζωή του, όπως έχει ισχυριστεί ο ίδιος, τηλεφώνησε δύο φορές σε γιατρούς ζητώντας τη βοήθειά τους επειδή είχε ανεβάσει πίεση. 

Μία νέα μαρτυρία έρχεται να προστεθεί σε αυτές που αναφέρονται στο προφίλ του 55χρονου καθομολογία δράστη της δολοφονίας της συζύγου του. Παλιός συμμαθητής του κατηγορούμενου, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο της Ασφάλειας, το απόγευμα της Δευτέρας (9/5), από το νοσοκομείου που νοσηλεύονταν, ο 55χρονος καθομολογία δράστης της δολοφονίας της 43χρονης φαρμακοποιού.

Η μητέρα της 43χρονης Άιντας, είναι συντετριμμένη. Ανεβαίνει αργά τα σκαλιά του σπιτιού του παιδιού της που «έφυγε» από τα χέρια του ίδιου της του συζύγου, μέσα στο φαρμακείο της στις Πηγές του Δήμου Νέστου στην Καβάλα.

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται από τις σκληρές εικόνες που αντίκρυσαν αξιωματικοί της Ασφάλειας Καβάλας, οι οποίοι ανέλυσαν το βίντεο που κατέσχεσαν από το φαρμακείο της άτυχης Άιντας Παπαδοπούλου, η οποία έπεσε θύμα γυναικοκτονίας από τον ίδιο της τον σύζυγο την περασμένη Πέμπτη (5/5) στο χωριό Πηγές Καβάλας.

«Ο καθ´ ομολογίαν δολοφόνος της Αίντα, ο  σύζυγος της, εκτέλεσε το προμελετημένο απάνθρωπο εγκληματικό του σχέδιο. Την στραγγάλισε με τα ίδια του τα χέρια. Γιατί θεωρούσε και θεωρεί ότι η Αίντα του ανήκει» λέει ο γνωστός ποινικολόγος Μανώλης Βονικάκης.

Το τελευταίο αντίο στην αδικοχαμένη Άϊντα που το απόγευμα της Πέμπτης 5 Μαΐου δολοφονήθηκε άγρια με στραγγαλισμό από τον 55χρονο σύζυγό της μέσα στο φαρμακείο της στις Πηγές του Δήμου Νέστου λένε συγγενείς και φίλοι

Στα χέρια της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας βρίσκεται το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας που υπήρχε μέσα στο φαρμακείο και αποτυπώνει την στιγμή της δολοφονίας της 43χρονης φαρμακοποιού στις Πηγές του Νέστου.

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στις Πηγές του Δήμου Νέστου στην Καβάλα μετά τη νέα οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε  το βράδυ της Πέμπτης, όταν ένας άνδρας 55 ετών σκότωσε τη 43χρονη σύζυγό του και στη συνέχεια αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Μαλώνανε, αυτή ήθελε να φύγει από αυτόν. Ήθελε να τον χωρίσει και αυτός την τιμώρησε για αυτή την πρωτοβουλία», δηλώνει η οικογένεια της 43χρονης.

«Χθες το απόγευμα, αναστατωθήκαμε γιατί το φαρμακείο δεν άνοιξε. Αντιληφθήκαμε ότι κάτι έχει συμβεί γιατί πρόσφατα είχαμε μάθει ότι του έχει ζητήσει να χωρίσουν.

Η πρώτη διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας στο δημοτικό διαμέρισμα των Πηγών του Δήμου Νέστου αποτελεί πλέον γεγονός.

 

Κλιμάκιο της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ, (νομικού προσώπου του Δήμου) με επικεφαλής την πρόεδρο και γιατρό του Κέντρου Υγείας, Μαρία Γατούλα και στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας, το πρωί του Σαββάτου επισκέφθηκαν τους οικισμούς των Ρομά του Δήμου

​Περίπου 100 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 81 δενδρύλλια κάνναβης και 1 περίπου κιλό κατεργασμένης κάνναβης,  κατασχέθηκαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας. Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Γερμανίας κατηγορούμενοι για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών. Οι κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών και δενδρυλλίων εντοπίσθηκαν σε ένα αγρόκτημα και ένα σπίτι, στο νομό Καβάλας, τα οποία είχαν εξοπλίσει και διαμορφώσει κατάλληλα οι δράστες, για την καλλιέργεια, την αποξήρανση, την επεξεργασία και την συσκευασία της κάνναβης. Οι δύο συλληφθέντες σκόπευαν να εξάγουν τις κατασχεθείσες ποσότητες κάνναβης, καθώς και την υπόλοιπη που θα αποκόμιζαν από τα καλλιεργούμενα φυτά, στη Γερμανία