πάρκινγκ Ροδόπη

"Μία απαραίτητη διευκρίνηση για την τροπολογία για το πάρκινγκ Ροδόπης" αναφέρει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου και εξηγεί γιατί οι βουλευτές του κόμματός της δεν ψήφισαν την εν λόγω τροπολογία το βράδυ της Τρίτης 20 Ιουλίου.

Ψηφίστηκε την Τρίτη (20/7) η τροπολογία για το ζήτημα των υπαίθριων χώρων στάθμευσης στον αστικό ιστό της Καβάλας, και κατ' επέκταση της ε

Συνάντηση μιας ώρας είχε το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Ιουλίου 2021 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, με τη βουλευτή Θεσσαλονίκης και Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία,

«Η τροπολογία που κατατέθηκε προ ημερών στη βουλή για τη διευθέτηση των προβλημάτων που ενέσκηψαν από την απόφαση διακοπής της λειτουργίας του πάρκινγκ "Ρο

Εάν εντός του παραπάνω χρονικού διαστήματος έχει ξεκινήσει διαδικασία τροποποίησης του ισχύοντος πολεοδομικού σχεδιασμού δύναται να παραταθεί για τρία (3) επιπλέον έτη, με τις ίδιες προϋποθέσεις και όρους που έχει χορηγηθεί.

Εν αναμονή τροπολογίας στη Βουλή βρίσκεται ο Δήμος Καβάλας ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί το πάρκιγν «Ροδόπη» ξανά σαν υπέργειος χώρος

Συνάντηση είχαν ξανά την Δευτέρα (15/2) οι δικηγόροι-μέλη του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας για να εξετάσουν την περίπτωση του πάργκινγκ «Ροδόπη» στο κέντρο της πόλης ώστε να δοθεί προς χρήση δωρεάν στους καβαλιώτες μετά το λουκέτο. Αυτό βέβαια υπό προϋποθέσεις και προσωρινά..

Σύσκεψη στο δημαρχείο της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι Πέμπτης (21/1) μεταξύ του νομικού εκπροσώπου του Δήμου Καβάλας, Απόστολου Αγελαράκη και των νομικών (μελών) δημοτικών συμβούλων. 

 

Στην αναζήτηση μίας ενδιάμεσης λύσης ώστε να λειτουργήσει ξανά το πάρκινγκ "Ροδόπη" στο κέντρο της Καβάλας, το οποίο σφραγίστηκε τις προηγούμενες ημέρες βρίσκεται ο Δήμος Καβάλας. 

 

Θα απέχει από την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για την νέα χρονιά η παράταξη της τέως δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα. Η παράταξη «Ανάσα για τον Δήμο», σύμφωνα με επιστολή της προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

«Να σταματήσει η διοίκηση του Δήμου να πελαγοδρομεί» τονίζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Μάκης Παπαδόπουλος με αφορμή το «σφράγισμα» του πάρκινγκ "Ροδόπη" και «να προετοιμάσει την προτεινόμενη λύση όσο πιο άμεσα γίνεται»

 

«Πολύ κλάμα πέφτει τελευταία για τους χώρους στάθμευσης στην πόλη μας», αναφέρει σε επιστολή του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Καβάλας, Χρήστος Ποτόλιας προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, τον δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων, τονίζοντας ότι «κουβέντα δε γίνεται για το κυκλοφοριακό χάος στην πόλη και στις συνοικίες». 

 

Μία εβδομάδα περίπου μετά το κλείσιμο του πάρκινγκ «Ροδόπη» στο κέντρο της Καβάλας (δες ΕΔΩ), την Παρασκευή (15/1) τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα πέριξ των εισόδων προκειμένου να απαγορευθεί η στάθμευση οχημάτων.

 

"Λίγα ιστορικά στοιχεία για τα υπαίθρια πάρκινγκ της πόλης μας. Διότι διαπιστώνω πως η μνήμη όσων έχουν αναλάβει υψηλά αξιώματα στην τοπική αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια συνεχώς ξεφτίζει" αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του στο facebook ο πρώην δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής. 

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνει το πάρκινγκ της «Ροδόπης» στο κέντρο της πόλης, καθώς το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Δήμου Καβάλας. 

 

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε χθες το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και συναντήθηκε με τον Υπουργό κ.

Κλειστό είναι από σήμερα Σάββατο 9 Ιανουαρίου το παρκινγκ της Ροδόπης καθώς την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να σφραγιστεί σύμφωνα με απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας της ΠΕ Καβάλας.

Είναι πολύ βολικό να προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους, η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου, τα αστικά κόμματα που τις στηρίζουν, το κυκλοφοριακό χάλι της πόλης μας, με το αν έχουν ή δεν έχουν άδεια λειτουργίας τα παρκινγκ. 

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κλείνει το πάρκινγκ "Ροδόπη" στο κέντρο της πόλης, διότι σύμφωνα με την σχετική απόφαση λειτουργεί χωρίς τη βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας την οποία προβλέπουν οι ισχύουσες διατάξεις. "Στον χώρο προβλεπόταν στο σχέδιο πόλης κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ και από πάνω ήταν κοινόχρηστος χώρος", αναφέρει ο Κώστας Αντωνιάδης.