"Μία απαραίτητη διευκρίνηση για την τροπολογία για το πάρκινγκ Ροδόπης" αναφέρει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου και εξηγεί γιατί οι βουλευτές του κόμματός της δεν ψήφισαν την εν λόγω τροπολογία το βράδυ της Τρίτης 20 Ιουλίου. 

 

Όπως αναφέρει: 
 

Ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία η τροπολογία 993-87, η οποία περιλαμβάνει το άρθρο 6 που αφορά (και) στο πάρκινγκ της Ροδόπης. Αυτό που δεν αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές που πανηγυρίζουν σήμερα για τη λύση που δόθηκε ( ; ) είναι ότι η εν λόγω τροπολογία είναι κομμάτι ευρύτερης τροπολογίας, η οποία περιλαμβάνει 14 άρθρα (!), άσχετα μεταξύ τους, τα οποία, τα περισσότερα από αυτά, είναι φωτογραφικά και ρουσφετολογικού χαρακτήρα. 
 

Ζητήσαμε να κατατεθούν ξεχωριστά τα άρθρα ώστε να ψηφίσουμε θετικά για 'κείνο που αφορά την Καβάλα, παρά τις «νομικές» αστοχίες της τροπολογίας. Η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή. Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις των Καβαλιωτών συναδέλφων.

 

Δεν θα γίνει όμως η Καβάλα η αφορμή για να ψηφίσουμε θετικά σε διατάξεις-ρουσφέτια, που αναιρούν νόμους που το ίδιο το υπουργείο είχε νομοθετήσει. Αν η κυβέρνηση ήθελε τόσο πολύ να λυθεί το πρόβλημα που προέκυψε, έστω και αν πρόκειται για περίπτωση οριακής νομιμότητας, θα έφερνε την τροπολογία ξεχωριστά.