

Με λαμπρότητα και έντονη συναισθηματική φόρτιση πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 113 χρόνια Ελεύθερης Χρυσούπολης. Ανάμεσα στις δράσεις που έλαβαν χώρα, ξεχώρισε μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, την οποία ανέδειξε μέσα από ανάρτησή του ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.
Πρόκειται για την παρουσίαση του βιβλίου της Λίνας Κατσάνη, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου πατέρα της, Γιώργου Κατσάνη.
Ο θρυλικός διοικητής της 33ης Μοίρας Καταδρομών αποτελεί σύμβολο αυταπάρνησης, καθώς έπεσε μαχόμενος με απαράμιλλο ηρωισμό και μαρτυρική αυτοθυσία στα τιμημένα χώματα του Πενταδακτύλου κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Όπως σημείωσε στο μήνυμά του ο κ. Ιωσηφίδης, η εκδήλωση αποτέλεσε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο που «αγίασε» με τη στάση του την ελληνική ιστορία, κρατώντας άσβεστη τη μνήμη των ηρώων του Έθνους.
