Όπως λένε στην ανακοίνωση που εξέδωσαν
«παρότι ο Δήμος ακύρωσε τις συναυλίες του σιωνιστικού συγκροτήματος, να προστατέψει την ζωές των δημοτών του και να λάβει ανοιχτά θέση κατά των γενοκτόνων και των φίλων τους που απειλούσαν να μας βιάζουν και να σκοτώσουν τα παιδιά μας».
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση
Οι ομάδες Thassos For Palestine και Stop Prinos CCS στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το έργο αποθήκευσης C02 στις αποθήκες του Πρίνου όσο και έναντι στην γενοκτονία που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Γάζα, πραγματοποιούν παρεμβάσεις σε διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται στην Θάσο το καλοκαίρι.
Στα πλαίσια του φεστιβάλ τεχνών του Δήμου Θάσου, ενημερωθήκαμε ότι πρόκειται να γίνει συναυλία ενός συγκροτήματος, μέλη του οποίου έχουν καταγωγή από το Ισραήλ.
Ενημερώσαμε την καλλιτεχνική διευθύντρια για παρέμβαση, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τον ίδιο τον δήμαρχο και τα μέλη του συγκροτήματος, τα οποία της εξέφρασαν τις φιλοπαλαιστινιακές τους διαθέσεις. Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Δήμου Θάσου, μας καθησύχασε για την ομαλή διεξαγωγή της παρέμβασης.
Από την εμφάνιση μας στο χώρο της συναυλίας, πριν καν μιλήσουμε και σηκώσουμε τα πανό μας, δεχθήκαμε ακραίες υβριστικές επιθέσεις από το κοινό της συναυλίας. Αμέσως παρακαλέσαμε τους εκπροσώπους του Δήμου Θάσου, να επιληφθούν της κατάστασης. Αφού ανεβήκαμε στη σκηνή, συνειδητοποιήσαμε ότι τα μικρόφωνα ήταν κλειστά και ότι το τελικά φιλοσιωνιστικό γκρουπ αρνιόταν να τα ανοίξει.
Μετά από επέμβαση τις καλλιτεχνικής διευθύντριας, ένα από τα μικρόφωνα αυτά άνοιξε και ένας από εμάς προσπάθησε να αρχίσει την ανάγνωση του κειμένου. Αμέσως ο τραγουδιστής του γκρουπ, του απέσπασε βίαια το λόγο, σπρώχνοντας τον στο πάτωμα. Ακολούθησε συμπλοκή όπου από τη μεριά των σιωνιστών γενοκτόνων ακούστηκαν απειλές κατά της ζωής των παιδιών μας. Κατά την άφιξη της αστυνομίας, ζητήθηκε από εμάς να πάρουν στο αστυνομικό τμήμα, τον άνθρωπο που ξυλοκοπήθηκε από τους σιωνιστές.
Ακολουθήσαμε κάνοντας πορεία μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα όπου αποφασίστηκε να μη γίνουνε μηνύσεις εκατέρωθεν προ το παρόν.
Ζητάμε από το Δήμο της Θάσου, παρότι ακύρωσε τις συναυλίες του σιωνιστικού αυτού συγκροτήματος, να προστατέψει την ζωές των δημοτών του και να λάβει ανοιχτά θέση κατά των γενοκτόνων και των φίλων τους που απειλούσαν να μας βιάζουν και να σκοτώσουν τα παιδιά μας.
Καλούμε αύριο στις 17:00, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο Θάσου.
Η ΘΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΩΣ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!