Παλαιστίνη

Το πρωί της Τετάρτης 22 Μαΐου 2024, οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Νορβηγίας, προχώρησαν σε ανακοινώσεις σχετικά με την Παλαιστίνη.

Εντάλματα σύλληψης για τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ (Yahya Sinwar) και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου (Benjamin Netanyahu), με την κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ και το αιματοκύλισμα που εξακολουθεί να μαίνεται στη Γάζα, ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Για το συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία όπου παρέστη ο ίδιος εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στον KavalaNews 102,8 και τον Τάσο Αποστολίδη, ο Γιώργος Καρατσιουμπάνης, που είναι μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος της ευρωπαϊκής αριστεράς.

“Ζητάμε από την Ελληνική κυβέρνηση να μην έχει καμία εμπλοκή στην πολεμική σύγκρουση, δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να εξισώνουμε θύτη και θύμα. Καλούμε τους φορείς, τα σωματεία του νησιού να σταθούν δίπλα στον παλαιστινιακό λαό και να πάρουν πρωτοβουλίες που θα βάλουν τέλος στη σφαγή που συντελείται”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων “Το Κάστρο”.

Το απόγευμα της Πέμπτης (19/10) έγινε πορεία στο κέντρο της Καβάλας υπέρ των Παλαιστινίων, ενώ ο πόλεμος στη λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται.

Τη φρικαλεότητα του πολέμου στη Γάζα μετέφερε, μιλώντας στον KavalaNews 102,8 και στον Ευριπίδη Ταρασίδη ο παλαιστινιακής καταγωγής γιατρός του Κέντρου Υγείας Πρίνου Παύλος Ούντα Χατέμ. 

Με ψήφισμα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων «το Κάστρο» εκφράζει την στήριξή του στους Παλαιστινίους και καλεί να ακυρωθεί η στρατιωτική συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας με το Ισραή

Παράσταση διαμαρτυρίας και πορεία πραγματοποίησαν τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας το απόγευμα της Πέμπτης 17 Μαΐου 2018 εκφράζοντας την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό.