Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού

Στο ιστορικό τραύμα της Μικρασιατικής Kαταστροφής αναφέρονται, μέσα από τις συλλογές και τα εκθέματά τους, δύο μικρά τοπικά μουσεία στη Βόρεια Ελλάδα, εκείνα της Καβάλας και της Ορεστιάδας.

Το βράδυ της Παρασκευής 6 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκαν στον ισόγειο χώρο της Μεγάλης Λέσχης τα εγκαίνια της έκθεσης του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας και του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού "Παιδί και Οικογένεια", στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μνήμης για την 100η Επέτειο από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Το διπλό επεισόδιο της εκπομπής του MEGA channel «My Greece» μπορεί να αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Καβάλα να προβληθεί τουριστικά στην αρ

Εγκαινιάζεται την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Ελληνικής Δημοκρατίας στις Καμάρες. 

. Ελάτε στις 8:00 το βράδυ να τιμήσουμε τη μνήμη τους στο «Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού», σ’ έναν χώρο όπου αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές, και που εμείς τα παιδιά και τα εγγόνια τους με αγάπη δημιουργήσαμε στην οδό Γαλλικής Δημοκρατίας αρ. 57