λύματα

H δημοτική σύμβουλος του Δήμου Παγγαίου, Μαρία Βαρύτη, αναφέρει σε ανακοίνωση πως μετά από αυτοψία που έκανε η ίδια, διαπίστωσε ότι στο ρέμα της Νικήσιανης, μεταξύ των οικισμών Γεωργιανής και Νικήσιανης, συνεχίζουν να χύνονται λύματα από αποχετεύσεις, που δεν έχουν συνδεθεί με τον Βιολογικό του Παλαιοχωρίου, όπως διατείνεται η διοίκηση της ΔΕΥΑΑΠ, ότι λειτουργεί από το 2015.

Η αποκατάσταση της βλάβης έχει ήδη ανατεθεί σε ειδικευμένο συνεργείο δυτών, το οποίο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάστασή της το συντομότερο δυνατό.

«Δεν θα φέρετε τα λύματα εδώ. Με αγώνα θα κρατήσουμε τον τόπο μας καθαρό. Κάτοικοι Σκάλας Μαριών-Μαριών, Λιμεναρίων, Καλυβίων, Καλλιράχης» διαμηνύουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών.  

Αυξητικές τάσεις καταγράφει το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα σε 7 από τις 11 περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Στον καθαρισμό αντλιοστασίου λυμάτων της Νέας Καρβάλης και της Άσπρης Άμμου προχώρησαν συνεργεία της ΔΕΥΑ

Την δημιουργία Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την ανίχνευση και ποσοτικοποίηση του κορονοϊού στα αστικά λύματα πόλεων στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, 

Σε δειγματοληψία που έγινε από την ΔΕΥΑ Θάσου στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων Λιμένα, Καλλιράχης και Ποταμιάς δεν ανιχνεύθηκε ιικό φορτίο κορωνοϊού. 

 

Συναγερμός έχει σημάνει στην Καβάλα με την εξέλιξη της πανδημίας καθώς φαίνεται να μην μπαίνει "φρένο" στην εξάπλωσή της, κάτι που δείχνουν και οι μετρήσεις των λυμάτων.
 

Διαρροή λυμάτων εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 19 Αυγούστου στην οδό Βενιζέλου, διασταύρωση της με την οδό Βελισαρίου καθώς ο αγωγός που βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο βούλωσε από τα απορρίμματα που συνηθίζει να πετάει ο κόσμος στις αποχετεύσεις του σπιτιού του.