Αυξητικές τάσεις καταγράφει το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα σε 7 από τις 11 περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ. Οι αυξητικές τάσεις κυμαίνονται από +50% στα Χανιά μέχρι +196% στην Ξάνθη.

 

Μικρή αύξηση παρατηρήθηκε και στην Αλεξανδρούπολη, ενώ στην Καβάλα δεν έγιναν έλεγχοι στα λύματα.

 

Πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε 2 από τις 11 περιοχές και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Αττικής (-33%) και στον Άγιο Νικόλαο (-37%). Το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Πάτρας (+7%), της Θεσσαλονίκης (-5%) και του Βόλου (-7%) παραμένει ουσιαστικά σταθερό.

 

Τα αποτελέσματα αφορούν την περίοδο από 5 έως 11 Απριλίου 2021 και σε 11 περιοχές της χώρας. 

 

Ξάνθη: Την τελευταία εβδομάδα, παρατηρήθηκε αύξηση (+196%) του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα. Παρά την αύξηση, τα επίπεδα του ιικού φορτίου στα λύματα παραμένουν χαμηλότερα σε σχέση με άλλες πόλεις (π.χ. Λάρισα, Βόλος).

 

Αλεξανδρούπολη: Παρατηρήθηκε μικρή αύξηση (+20%) του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα. Παραμένουν ωστόσο πολύ χαμηλά.

 

Λάρισα: Παρατηρήθηκε μικρή αύξηση (+21%) του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα.

 

Ηράκλειο: Παρατηρήθηκε αύξηση (+122%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων. Επανήλθε σε πρότερα επίπεδα παραμένοντας υψηλό.

 

Χανιά: Την τελευταία εβδομάδα, παρατηρήθηκε αύξηση (+50%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων. Έπειτα από τη μείωση που παρατηρήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, επανήλθε σε πρότερα επίπεδα παραμένοντας υψηλό.

 

Ρέθυμνο: Παρατηρήθηκε αύξηση (+74%) και το ιικό φορτίο των λυμάτων επανήλθε σε πρότερα επίπεδα.

 

Πάτρα: Δεν παρατηρήθηκε αξιοσημείωτη μεταβολή (+7%) στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων.