ιδιωτικοποίηση

Το μεσημέρι της Πέμπτης (18/01), στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα, έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητές του ΔΙΠΑΕ, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Τη Δευτέρα (20/03) θα γίνει πανελλαδική απεργία από τους εργαζομένους σε ύδρευση και αποχέτευση, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας τονίζει τις διαχρονικές ευθύνες όπως αναφέρει για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Καβάλας οι οποίοι ζητούν την απόσυρση των άρθρων τού υπό συζήτηση νομοσχεδίου το οποίο μέσω της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας αφήνει ανοιχτό παράθυρο στην ιδιωτικοποίηση του νερού και των αστικών αποβλήτων τάσσεται ο Γιάννης Εριφυλλίδης.

Τετράωρες στάσεις εργασίας τη Δευτέρα 13/03/2023 και την Τρίτη 14/03/2023 από τις 11:00 μέχρι τις 14:00 εξήγγειλε η ΔΕΥΑ Καβάλας με μοναδικό αίτημα να αποσυρθεί τώρα το Νομοσχέδιο για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ. που ιδιωτικοποιεί τα νερά.οινω

Η βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου με ανακοίνωση της για την ιδιωτικοποίηση του νερού, στέλνει το δικό της μήνυμα και αναφέρει χαρακτηριστικά "η καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδιάζει το τελικό χτύπημα στα δημόσια αγαθά με την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού και των απορριμμάτων."

Το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο «Black Summit Financial Group» φέρεται έτοιμο να δηλώσει «παρών» στον επικείμενο διαγωνισμό αξιοποίησης των λιμανιών της Αλεξανδρουπολης και της Κα

Κυλιόμενες στάσεις εργασίας αρχίζουν οι εργαζόμενοι στην «Εγνατία Οδό Α.Ε.» μετά από απόφαση των συλλογικών τους οργάνων, ως αντίδραση στην εκποίηση του αυτοκινητόδρομου. 

 

Με δύο μοντέλα ιδιωτικοποίησης σύμφωνα με την εφημερίδα τα «ΝΕΑ» την υποπαραχώρηση δραστηριοτήτων και την πώληση μετοχών το ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται να αξιοποιήσει τα 10 περιφερειακά λιμάνια της χώρας εκκινώντας σταδιακά τους διαγωνισμούς πριν από το καλοκαίρι.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών ανεφέρεται πως οι  συναρμόδιοι Υπουργοί ανέλυσαν τις μελέτες αξιολόγησης που ολοκλήρωσε το ΤΑΙΠΕΔ για κάθε ένα από τα λιμάνια

Την έντονη αντίθεση του στην πιθανή ιδιωτικοποίηση του επιβατικού λιμένα της Καβάλας και στα σενάρια αξιοποίησης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, εξέφρασε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης,

Σε δύο ταυτόχρονους αλλά όχι συνδεδεμένους διαγωνισμούς για την παραχώρηση των λιμένων Αλεξανδρούπολης και Καβάλ