φωτοβολταϊκά

Δυναμική παραμένει η παρουσία του καβαλιώτικου ακτινίδιου στις διεθνείς αγορές, χάρη στην ποιότητα, τη φήμη και τις καλές εμπορικές πρακτικές. 

Ερωτήσεις έθεσαν στη Βουλή, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για την υποβάθμιση των ΕΛΤΑ Λιμεναρίων αλλά και για την πιθανή εγκατάσταση μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων σε Νευροκόπι Δράμας και Λεκάνη Καβάλας.

Η Επιτροπή αγώνα Λεκάνης, ρωτά τη διεύθυνση Δασών Καβάλας, αν έχει παραχωρηθεί κάποια δασική έκταση στον οικισμό της Λεκάνης για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου.

Απαντητικό δελτίου Τύπου, για το δημοσίευμα του Δασαρχείου Καβάλας, που υπογράφει ο αναπληρωτής Δασάρχης Καβάλας κ. Ελευθέριος Ταουσάνης στις 8 Φεβρουαρίου 2024, στέλνει ο Νίκος Δημόπουλος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ, με ανακοίνωση της ενημερώνει για τις απαντήσεις της διοίκησης της περιφέρειας για τα θέματα των φωτοβολταϊκών στη Λεκάνη, για τα ΕΛΤΑ Λιμεναρίων και για τα προβλήματα των μελισσοκόμων της περιφέρειας.

Για το ζήτημα των φωτοβολταϊκών τοποθετείται με μία ανάρτησή του στο Facebook, ο Θόδωρος Θεοδωρίδης στην ομάδα «κάτω τα χέρια από τη στέγη»

Πραγματοποιήθηκε η 2η Γενική Συνέλευση του Δ.Δ. Λεκάνης την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, σχετικά με το έργο «Φωτοβολταϊκός Σταθμός με συνολική ισχύ 75 MW της CES 2 Ι.Κ.Ε. στην περιοχή «ΛΕΚΑΝΗ»» της Τ.Κ. Λεκάνης, της Π.Ε. Καβάλας. (ΠΕΤ 2302903329)».

Ερώτηση στη Βουλή και στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων στην προοπτική εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού στη Λεκάνη Καβάλας, έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι και αυτό της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου κοντά στον οικισμό της Λεκάνης του Δήμου Νέστου. 

Στη δεύτερη και μεγάλη Γενική Συνέλευση καλεί τους κατοίκους της Λεκάνης η επιτροπή του ΔΔ Λεκάνης του Δήμου Νέστου.

Για άλλη μία φορά βλέπουμε να υλοποιείται το κυρίαρχο «σχέδιο» της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το περίφημο «πάμε κι όπου βγει», αυτή τη φορά στην περιοχή μας.

Υπάρχουν έντονοι προβληματισμοί για πολλές πληττόμενες κτηνοτροφικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στο σημείο και κάνουν χρήση των παρακείμενων βοσκοτόπων.

Να αποτρέψει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου κοντά στον οικισμό σε περιοχή όπου λειτουργούν κτηνοτροφικές μονάδες κι έχουν χαρακτηριστεί βοσκοτόπια αποφάσισε η πρώτη Γενική Συνέλευση του Δημοτικού Διαμερίσματος Λεκάνης την Κυριακή 21 Ιανουαρίου. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τόνισε ξανά την αντίθεση της για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στη Λεκάνη, αναφέροντας πως οι επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής, το φυσικό περιβάλλον και την κτηνοτροφία θα είναι τραγικές και πιθανά καθοριστικές για το μέλλον της περιοχής, με το φωτοβολταϊκό πάρκο. 

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της Λεκάνης για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου σε έκταση που βρίσκεται δίπλα στον οικισμό και πολύ κοντά σε βοσκότοπο και σταβλικές εγκαταστάσεις.

Αντίθετος εμφανίστηκε ο δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στη Λεκάνη, μία επένδυση με 141.600 πάνελ για παραγωγή ρεύματος 75 μεγαβάτ, στην οποία αντιτίθενται και οι κτηνοτρόφοι.

Στον αέρα η εν κρυπτώ διαδικασία έγκρισης της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, πλησίον του οικισμού της Λεκάνης, από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κατοίκων τής περιοχής. 

Οι δύο άνδρες, που διαφεύγουν της σύλληψης έκλεψαν ένα ΙΧ από την Ξάνθη, εισέβαλαν με αυτό σε μονάδα φωτοβολταϊκών στο Δήμο Αβδήρων

Ένας φωτοβολταϊκός σταθμός από τους μεγαλύτερους στο νησί, εγκαταστάθηκε μόλις πρόσφατα στο κέντρο του ελαιοκάμπου της Αστρίδας, στο “Ματουτόπ”», σύμφωνα με τον κάτοικο του νησιού, Μπάμπη Παπακυριακού. 

Ο Δήμος Καβάλας θα προχωρήσει στην ίδρυση της πρώτης ενεργειακής κοινότητας στην περιφέρεια Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΥΝ.Π.Ε.»,  με σκοπό να παρέμβει στη βελτίωση της ενεργειακής κατάστασης του Δήμου, να εξοικονομήσει χρηματικούς πόρους, να ενισχύσει τις δράσεις στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και να συμβάλλει στην προστασία του Περιβάλλοντος.