Ευρωκοινοβούλιο

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρέθηκαν μέλη του Σκακιστικού ομίλου Καβάλας, μεταξύ των οποίων πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης. Η Καβάλα συμμετέχει στο πρόγραμμα “Σχολεία Πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και φίλων από την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των βελγικών αρχών, 4 από τους 6 που ήταν υπο κράτηση συνελήφθησαν για το σκάνδαλο στο Ευρωκοινοβούλιο ενώ 2 αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Tην ανάγκη να αναδειχθεί διεθνώς το θέμα των καταστροφικών επιπτώσεων από την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική και στη Θράκη, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο ραδ

 

Tο μέλλον της Ευρώπης και η πρόταση rescEU για αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο  της ομιλίας του Ευρωπαίου Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη.

 

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής με το κόμμα του Ποταμιού Μιλτιάδης Κύρκος σχολίασε στο περιθώριο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 13 – 16 Μαρτίου 2017, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την πιθανότητα ένταξης της Τουρκίας στο μέλλον στην Ε.Ε., αλλά και το μέλλον της Ευρώπης, καθώς και της Ελλάδας μέσα στο ευρωπαϊκό κεκτημένο