ΕΛΜΕ

Ανακοίνωση για τα φαινόμενα βίας στα σχολεία εξέδωσε το ΔΣ της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Καβάλας.

Εκδήλωση με τίτλο: «Ο ρόλος των εκπαιδευτικών στον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών» διοργανώνει η ΕΛΜΕ σε συνεργασία με τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας.

Για τις αλλαγές που συντελέστηκαν τα τελευταία χρόνια στη Μέση Εκπαίδευση αλλά και για τις αυτές που πρόκειται να συντελεστούν μιλά η ΕΛΜΕ Καβάλας.

"Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης" και "υπερασπιζόμαστε το σύνταγμα" αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Καβάλας.

Τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τη μαθητική κοινότητα από τις ελλείψεις στις κτιριακές υποδομές των σχολικών μονάδων αλλά και την αδυναμία του Δήμου Καβάλας να ανταποκριθεί άμεσα στα αιτήματα της σχολικής επιτροπής επισημαίνει η ΕΛΜΕ Καβάλας. 

Με αρκετά κενά εκπαιδευτικών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του νομού Καβάλας ξεκινά η φετινή σχολική χρονιά.

Η ΕΛΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως οι εξετάσεις τύπου P.I.S.A είναι αντιπαιδαγωγικές και πως την Τετάρτη (10/05) θα γίνει 3ωρη στάση εργασίας.

Ακυρώνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Καβάλας, η δράση:

Την Παρασκευή (13/01) στη 13:00 έκαναν στάση εργασίας οι εκπαιδευτικοί στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας έπειτα από κάλεσμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών και της τοπικής ΕΛΜΕ. Βασικό αίτημα τους ήταν η μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που συμπλήρωσαν ή συμπληρώνουν δυο χρόνια της δόκιμης υπηρεσίας τους.

Η ΕΛΜΕ Καβάλας επαναφέρει το παλιό αίτημα για εισαγωγή ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία... 

«Στόχος είναι να έρθουμε ξανά σε επαφή με τους καθηγητές και να δούμε τα προβλήματα τους γιατί είναι αρκετά», δήλωσε η νέα πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας, Ελένη Σακαλή στον KavalaNews 102.8.

Με το σύνθημα «δεν είμαστε αναλώσιμοι» η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης πραγματοποιεί παν - εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 6:00 το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Καπνεργάτη. 

Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την κεντρική είσοδο του Διοικητηρίου Καβάλας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης (18/3)

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, πραγματοποίησε την Πέμπτη (1/10) στην Πλατεία Καπνεργάτη η ΕΛΜΕ Καβάλας. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και μέλη άλλων συλλόγων.

Επιστολή προς τον δήμαρχο Καβάλας, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους επικεφαλής των παρατάξεων έστειλε η ΕΛΜΕ Καβάλας η οποία ζητά να ασκηθούν πιέσεις ώστε να στελεχωθούν οι Δομές Υποδο

Στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Καβάλας σχετικά με το βίντεο που είναι αναρτημένο στο προφίλ του Γενικού Λιμένα Θάσου στο Facebookστο οποίο απεικονίζονται μαθητές του σχολείου να μιλούν για τη διαφωνία τους στη συμφωνία των Πρεσπών απαντά η διευθύντρια του ΓΕΛ Λιμένα Αρετή Κώτση.

Στο άρθρο του πρώην διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απαντούν τα μέλη της ΕΛΜΕ Καβάλας Βασίλης Αρσένης, Βύρωνας Λάμπρου, Άννα Μαγαρισιώτη και Σοφία Φιλιππίδου

 

Επίθεση στη διοίκηση της τοπικής Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) νομού Καβάλας εξαπολύει με άρθρο του ο πρώην διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας Γιώργος Χεριστανίδης με αφ

Η ΕΛΜΕ Ν. Καβάλας καταγγέλλει τη μη καταβολή των αποδοχών και ενσήμων των καθαριστριών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.