Αναστάσης Μπίλιας

Τεράστια προβλήματα δημιούργησε η σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε στην Αττική. Αρκετοί άνθρωποι βρέθηκαν στην Αθήνα για δουλειές με την τύχη να μην τους… χαμογελάει. 

 

Επιφυλακτικός για την πορεία της πανδημίας αλλά και το πώς θα επηρεάσει την τουριστική σεζόν του 2022 εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Καβάλας, Αναστάσης Μπίλιας, μιλώντας στον KavalaNews 102.8. 

Στη Θεία λειτουργία στη μνήμη του Αγίου Νεκτάριου παρέστησαν την περασμένη Κυριακή πολλοί Θάσιοι, μέλη του Θασιακού Συλλόγου Προσφύγων Μικράς Ασίας και Ανατολικής Θράκης «Άγιος Ιωάννης Θεολόγος». Η λειτουργία τελέστηκε στην Τουρκία, στην ακρόπολη της Σηλυβρίας (Kale Park) στην Ανατολική Θράκη, χοροστατούντος του μητροπολίτη Προύσης Ιωακείμ. 

«Πρόκειται για ένα χόμπι. Είχα αρχίσει την προσπάθεια παλιότερα. Τώρα κάθισα, διάβασα αρκετά βιβλία από τον οδηγό της Θάσου της Γαλλικής αρχαιολογικής σχολής, βιβλία του Τόνυ Κοζέλι και της Εμμανουέλα Βουρτς και μπόρεσα και πήρα αρκετά στοιχεία», λέει ο κ.Μπίλιας.

 

**Στη φωτογραφία επάνω, η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου (στο μέσον) με τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μαρία Καραμπουρνιώτη και Αν

Με στόχο τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ποταμιάς ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολύγνωτος Βαγής κατέγραψε και ηχογράφησε τα τραγούδια της περιοχής. Τραγούδια που εξιστορούν όλες τις εκφάνσεις της ζωής στην Ποταμιά στο πέρασμα των χρόνων.