Συνελήφθησαν χθες (17-5-2019) το πρωί, στους νομούς Καβάλας και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφάλειας Καβάλας και Κομοτηνής, ένας 46χρονος ημεδαπός και ένας 58χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση του νόμου περί όπλων.

 

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Καβάλα, αστυνομικοί της Ομάδας Κρατική Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας συνέλαβαν τον 46χρονο, διότι εντοπίσθηκαν στην οικία του, 1 πιστόλι κρότου – αερίου, 114 φυσίγγια κρότου, 10 φυσίγγια πιπεριού και 1 εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων, τα οποία και κατέσχεσαν.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, στον κάθετο άξονα Κομοτηνής – Ελληνοβουλγαρικών συνόρων της Εγνατίας Οδού, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής πραγματοποίησαν έλεγχο στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 58χρονος, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν, 1 πιστόλι αερίου, 6 φυσίγγια, 1 θήκη και ένα 1 μαχαίρι συνολικού μήκους 24 εκατοστών.

 

Η δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Ασφάλειας Καβάλας και Κομοτηνής.