Την υποβολή της πρότασης για τη χρηματοδότηση ολοκληρωμένου συστήματος ενημέρωσης και πληροφόρησης επισκεπτών και πολιτών του Δήμου Καβάλας έπειτα από σχετική πρόκληση της περιφέρειας ΑΜΘ ενέκρινε το βράδυ της Δευτέρας 23 Απριλίου το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. 

 

Η πρόταση αφορά στη δημιουργία ενός καινοτόμου "σημείου πληροφόρησης" των επισκεπτών, την ανάπτυξη εφαρμογής με λειτουργίες "ανοιχτού μουσείου" με δυνατότητα δηλαδή ξενάγησης του επισκέπτη μεσώ κινητού, και τέλος την δημιουργία ενός ασύρματου δικτύου WiFi στο ευρύτερο κέντρο της πόλης που θα καλύπτει όλα τα αξιοθέατα.

 

Η πρόταση είναι προϋπολογισμού 336.784,92€ και αναλυτικά περιλαμβάνει τα εξής:

 

  1. Την θέση σε λειτουργία ενός διαδραστικού τουριστικού καταστήματος («Καινοτόμο Κέντρο Διαδραστικής Ενημέρωσης των Πολιτών & Επισκεπτών του Δήμου Καβάλας». infopoint) στον Δήμο της Καβάλας, το οποίο θα αποτελεί έναν διεθνώς πρωτοποριακό χώρο προβολής του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος της περιοχής. Το νέο infopoint θα εγκατασταθεί στο ισόγειο της Δημοτικής Καπναποθήκης στην πλατεία Καπνεργάτη και θα παρέχει στους επισκέπτες, σύγχρονους, καινοτόμους και εναλλακτικούς τρόπους πληροφόρησης μέσω πρωτοποριακών τεχνολογικών συστημάτων. 

 

 

  1. Την προμήθεια ενός «Συστήματος ενημέρωσης, πληροφόρησης και ξενάγησης των επισκεπτών και πολιτών του Δήμου Καβάλας», Πρόκειται για μια εφαρμογή ενημέρωσης και πληροφόρησης επισκεπτών και πολιτών του δήμου Καβάλας σε εκδηλώσεις,  νέα και ανακοινώσεις, ιστορία και μνημεία, σημεία ενδιαφέροντος κ.α.. Περιλαμβάνει δε, λειτουργία πλοήγησηςκαι περιήγησης του επισκέπτη στην πόλη της Καβάλας με το smartphoneή το tabletτου και ξενάγηση στα διάφορα αξιοθέατατης μέσω διαδραστικού χάρτη, συνδυάζοντας κομμάτια κειμένου, ήχου, εικόνας και βίντεο, 

 

 

  1. Εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός πλήρους ασύρματου δικτύου WiFiστο ευρύτερο κέντρο της πόληςγια την αξιοποίηση και λειτουργία της παραπάνω εφαρμογής. Το δίκτυο θα καλύπτει όλα τα σημεία υψηλής επισκεψιμότητας και ενδιαφέροντος στην πόλη της Καβάλας: Παραλιακή ζώνη περιμετρικά του Επιβατικού Λιμένα, Πάρκα και Πλατείες της Περιοχής.