Την υποψηφιότητα του Καβαλιώτη  Ιάσονας Πασχαλίδης - Γεροστεργίου, μέλος της Ομοσπονδίας Νέων Ευρωπαίων Πράσινων, με το ψηφοδέλτιο ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ για τις ευρωεκλογές 2019 ανακοίνωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού Νίκος Χρυσόγελος. 

 

Γιός του Γιώργου Πασχαλίδη συντονιστή της Οικολογικής Κίνησης Καβάλας και της Κατερίνας Γεροστεργίου περιφερειακής συμβούλου ΑΜΘ και επικεφαλής της παράταξης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο Ιάσονας συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση στο οικολογικό κίνημα με διεκδικώντας μια θέση στο ευρωκοινοβούλιο. 

 

Σήμερα συμμετέχει σε μεταπτυχιακό (MSc), στο Πανεπιστήμιο Radboud του Nijmegen, της Ολλανδίας, στην Ανθρώπινη Γεωγραφία, με ειδίκευση σε “Συγκρούσεις, Εδάφη και Ταυτότητες”. Το 2014 – 2016 έκανε το μεταπτυχιακό του (MSc) στο Τεχνολογικό Επιστημονικό Ινστιτούτο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πάνω στην διαχείριση των υδατικών πόρων στη Μεσόγειο, με επίκεντρο τη διαχείριση του νερού σε συνθήκες ξηρασίας. Το 2014 ολοκλήρωσε τις σπουδές του, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Γαλλική Γλώσσα και Λογοτεχνία, με πτυχίο Γλωσσολογίας, Διδασκαλίας σύγχρονων γλωσσών, Γαλλική λογοτεχνία, Συγκριτική λογοτεχνία, Γαλλικό Πολιτισμό και Μετάφραση.

 

Έχει επίσης συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια, σεμινάρια και δραστηριότητες για την προώθηση της βιωσιμότητας στις ευρωπαϊκές δημόσιες συμβάσεις (Βρυξέλλες, Βέλγιο), «Κατάρτιση εκπαιδευτών στην εκπαίδευση ενηλίκων» (Ελευθερούπολη), «Ενεργές κοινωνικές πολιτικές και επαγγελματική αποκατάσταση, με έμφαση στην Κοινωνική Οικονομία» (Δράμα), «Σύνορα στην Περιβαλλοντική Διαχείριση και Διαχείριση Υδάτων» (πρόγραμμα Μαύρης Θάλασσας MIS-ETC 2666 STREAMS-2 SUPPRESS-FIRES. Συγγραφέας περίληψης έκθεσης για μικρής κλίμακας συστήματα επεξεργασίας λυμάτων με φυσικά συστήματα, συν-συγγραφέας της περίληψης για τους ενήλικες “εκπαίδευση για την διαχείριση των υδάτων στο αστικό περιβάλλον». Όπως εκατοντάδες χιλιάδες νέοι και νέες έχει συμμετάσχει σε πολλά προγράμματα Erasmus, σε διαπολιτισμικό περιβάλλον (Λετονία, Τουρκία, Πολωνία, Γερμανία, Ελλάδα).

 

Γεννήθηκε το 1991 και είναι ενεργός πολίτης και πράσινος κοινωνικός ακτιβιστής από μικρή ηλικία. Συμμετέχει ενεργά στην Ομοσπονδία των Νέων Ευρωπαίων Πρασίνων (FYEG) και έλαβε μέρος στην πρόσφατη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στη Μαδρίτη για τις ευρωπαϊκές εκλογές. Μέλος και των Νέων Πρασίνων Ελλάδας, του οικολογικού κινήματος της Καβάλας, του Συνδέσμου Καταναλωτών Καβάλας, ενώ συνεργάστηκε με πολλές οργανώσεις νέων. Είναι πρώην μέλος των Οικολόγων Πράσινων από τους οποίους αποχώρησε (ήταν μάλιστα οργανωτικός υπεύθυνος για την Αν.Μακεδονία -Θράκη), καθώς και υποψήφιος με την περιφερειακή κίνηση “Οικολογία – Αλληλεγγύη” για την Αν. Μακεδονία – Θράκη.