Με  αφορμή την καθιερωμένη διεξαγωγή της παρέλασης της 25ης Μαρτίου οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ νομού Καβάλας απευθυνόμαστε στους φορείς της αυτοδιοίκησης τους επιφορτισμένους με το τελετουργικό της παρέλασης ζητώντας την επανεξέταση του τρόπου διεξαγωγής της.

Πιστεύουμε ότι μας δίνεται η ευκαιρία, παίρνοντας υπόψη την κοινωνική συγκυρία και τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται η χώρα και ο λαός μας, να μετατρέψουμε την παρέλαση σε μια γιορτή αξιοπρέπειας και αντίστασης του λαού μας.

Προτείνουμε στα πλαίσια της καθιερωμένης παρέλασης να υπάρξει συμμετοχή από τις ενώσεις των αντιστασιακών , των εργαζομένων, των αγροτών, των σωματείων των συνταξιούχων, των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας, καθώς πιστεύουμε ότι μ’ αυτό τον πάνδημο τρόπο οξυγονώνεται κοινωνικά η επέτειος χρέους και ιστορικής μνήμης.

Προτείνουμε επίσης την κατάργηση της εξέδρας των επισήμων καθώς πίστη μας είναι ότι ο σεβασμός δημοσίων προσώπων κατακτιέται.

Θεωρούμε ότι μας δίνεται η ευκαιρία να τιμήσουμε μ’ αυτό το συμβολικό αλλά και ουσιαστικό τρόπο τους αγώνες των προγόνων μας για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική αξιοπρέπεια.