Στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος με τίτλο: «Γνωρίζω τη γειτονιά μου, γνωρίζω την πόλη μου», συνδιοργανώνεται από τo Δήμο Καβάλας, τα Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, το Σύλλογο εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συναυλία αφιερωμένη στο συνθέτη Τάσο Ιωαννίδη και στο έργο του με τίτλο: «Λάχανα και Χάχανα».Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου 2019στο Πάρκο Φαλήρου Καβάλας στις 20.00. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Π.Ε Καβάλας «Γ. Παυλίδης».

 

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο ίδιος ο συνθέτης κ. Τάσος Ιωαννίδης και δεκατέσσερις (14) χορωδίες από σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, τις οποίες θα πλαισιώνουν τα μουσικά σύνολα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καβάλας. 

 

Οι μικροί μαθητές θα τραγουδήσουν κομμάτια από τη συλλογή «Λάχανα και Χάχανα»και απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους της Καβάλας που θα ήθελαν να νιώσουν, για λίγο, ξανά παιδιά. Άλλωστε, όπως εύστοχα λέει και ο ίδιος ο δημιουργός: «Η Λαχανοχαχανοχώρα είναι μια χώρα μαγική, όλο φως και μουσική. Ας ακολουθήσουμε τους ήρωες της, γιατί μαζί τους θα τραγουδήσουμε, θα παίξουμε και θα διασκεδάσουμε όσο θέλουμε».

 

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο κ. Γεώργιος Β. Μονεμβασίτης.

Δελτίο Τύπου