Συνάντηση ενημέρωσης με τον Δήμαρχο Νέστου κ. Ευ. Τσομπανόπουλο, είχε το πρωί της Δευτέρας 15 Απριλίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με την «Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση» κ. Α. Καραγιώργης, συνοδευόμενος από την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Π.Ε. Καβάλας κα. Μ. Γεωργίτση.

 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην πρωτοφανή άρνηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Μέτιου, στο να υπογράψει την εγκεκριμένη από τις 29 Μαρτίου από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας παράταση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης για τον Δήμο Νέστου, κάτι που ήταν πιθανό να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ολοκλήρωση άκρως απαραίτητων για την προστασία των δημοτών αντιπλημμυρικών  έργων, εάν αυτά δεν εντασσόταν τελικά από το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών.

 

Συζητήθηκε η ακατανόητη, επίσης άρνηση από πλευράς του κ. Περιφερειάρχη, όσον αφορά στην ένταξη στο γενικότερο πρόγραμμα αξιοποίησης των γεωθερμικών πεδίων της Περιφέρειας, δύο ολοκληρωμένων προτάσεων αξιοποίησης για αντίστοιχα γεωθερμικά πεδία που είχαν έγκαιρα κατατεθεί από τον Δήμου Νέστου.

 

Ως σχόλιο στα ανωτέρω, ο κ. Καραγιώργης εξέφρασε την έκπληξή του για την, χωρίς προηγούμενο, άρνηση συνεργασίας του κ. Μέτιου με -πιθανόν- μη αρεστούς στον ίδιο Δημάρχους της Περιφέρειας ΑΜΘ, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τον κ. Τσομπανόπουλο για την πλήρη στήριξή του, στα δίκαια και αυτονόητα αιτήματα του Δήμου Νέστου.

 

 

Για την «Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση»

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ

Καραγιώργης Ανδρέας