Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου  2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση επιτελείου του αγροτικού συλλόγου Καβάλας, εκπροσώπου του παραρτήματος του ΓΕΩΤΕΕ Αν. Μακεδονίας και Θράκης, των τριών βουλευτών του Ν. Καβάλας κ. Εμμανουηλίδη, Ιωαννίδη και Τσανάκα, του δημάρχου Δοξάτου κ. Δαλακάκη, του βουλευτή Δράμας κ. Καραγιαννίδη, της βουλευτού Σερρών κ. Σταμπουλή, αγροτών  και πολιτών από τις Σέρρες και του υπουργού Ανάπτυξης  κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη και υπηρεσιακών στελεχών για το θέμα της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ.

 Οι εκπρόσωποι των φορέων ενημέρωσαν τον Υπουργό και τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου σχετικά με το πάγιο αίτημα τους για αλλαγή της διέλευσης του αγωγού προκειμένου να μην θιγούν καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε να επαναφέρει το αίτημα στην εταιρία και το υπουργείο να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου η αλλαγή όδευσης του αγωγού να ξαναμπεί στη συζήτηση , που ούτως ή άλλως έχει ανοίξει, και αφορά τα αντισταθμιστικά οφέλη και την έμφαση της κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα.

Οι φορείς, οι δήμοι , η περιφέρεια πρέπει να είναι σε διαρκή ετοιμότητα κι εγρήγορση ώστε να αποτελέσουν μοχλό πίεσης για τη διεκδίκηση του δίκαιου αυτού αιτήματος. Στο αμέσως επόμενο διάστημα περιμένουμε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και του υπουργού.

 

Δείτε βίντεο της εταιρίας στο οποίο φαίνονται οι προτάσεις όδευσης του αγωγού TAP από το νομό Καβάλας