Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Μπάρκας, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ, κύριους Πασχαλίδη και Μητροσύλη.

 

Οι ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. αποτελούν έναν κλάδο με παράδοση πλούσιας προσφοράς στον χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης, καλύπτοντας ένα ευρώ φάσμα ειδικοτήτων, με αντίκρισμα στο σήμερα της αγοράς εργασίας.

 

Η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα, με τον κ. Μπάρκα να δηλώνει, σε συνέχεια των δεσμεύσεων της ηγεσίας του υπουργείου, την στήριξη του στους εκπαιδευτικούς και το έργο που παράγουν, σε αντίθεση με την ΝΔ, της οποίας το κυβερνητικό πρόγραμμα για την παιδεία προτείνει επαναφορά του ν. 4186/2013, κατάργηση των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας προς όφελος των ιδιωτικών σχολών τύπου Σ.Ε.Κ., και μεταβίβαση των πόρων του ΛΑΕΚ από τον Ο.Α.Ε.Δ. σε τρίτο φορέα, ανοιχτό στην εκμετάλλευση τους από ιδιώτες.

 

Ο κ. Μπάρκας αναφέρθηκε, τέλος, στην άμεση διευθέτηση της καταβολής της αποζημίωσης στους σπουδαστές των ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ οι οποίοι συμμετέχουν σε πρόγραμμα Μαθητείας από τις αρχές του έτους, καθώς και στην επικείμενη τροποποίηση της σχετικής διάταξης με την οποία αίρεται ο περιορισμός στο ποσοστό της επιδότησης του ΟΑΕΔ προς τους μαθητευόμενους αυτούς, καθιστώντας έτσι εφικτή και την αύξησή της.