Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου  2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση επιτελείου του αγροτικού συλλόγου Καβάλας, εκπροσώπου του παραρτήματος του ΓΕΩΤΕΕ Αν. Μακεδονίας και Θράκης, των τριών βουλευτών του Ν. Καβάλας κ. Εμμανουηλίδη, Ιωαννίδη και Τσανάκα, του δημάρχου Δοξάτου κ. Δαλακάκη, του βουλευτή Δράμας κ. Καραγιαννίδη, της βουλευτού Σερρών κ. Σταμπουλή, αγροτών  και πολιτών από τις Σέρρες και του υπουργού Ανάπτυξης Παναγιώτη Λαφαζάνη και υπηρεσιακών στελεχών για το θέμα της όδευσης του ΤΑΡ.

 

Ο υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τα δεδομένα όπως τα περιέγραψαν οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και ενημερώθηκε για τις δυσμενείς  επιπτώσεις που θα επιφέρει η χάραξη του ΤΑΡ στην αγροτική  δραστηριότητα και στην κοινωνία γενικότερα.

 

Μετά από εποικοδομητικό διάλογο, αποφασίστηκε να επανεξεταστεί το θέμα της πορείας του αγωγού στα διοικητικά όρια των νομών Καβάλας, Δράμας και Σερρών.

 

Η συζήτηση ήταν περιεκτική, ιδιαίτερα θερμή και παραγωγική. Ουσιαστικά το θέμα της επαναχάραξης του αγωγού επανεκκινήθηκε. Θα ακολουθήσει νέα συνάντηση με τον υπουργό πολύ σύντομα.