"Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση" είναι το όνομα του νέου συνδυασμού με επικεφαλής τον οργανωτικό περιφερειάρχη Α.Μ.Θ των ΑΝ.ΕΛ. Ανδρέα Καραγιώργη ο οποίος διεκδικεί την περιφέρεια ΑΜΘ στις εκλογές του Μάϊου. 

 

Στην ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού αναφέρονται τα εξής:  

 

Συμπολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Στα χρόνια που πέρασαν νιώσατε και νιώσαμε όλοι μας, τις αρνητικές συνέπειες που έχουν στη ζωή και την καθημερινότητά μας, οι πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονταν και εξακολουθούν να λαμβάνονται, με γνώμονα πότε το κομματικό και πότε το ιδιωτικό συμφέρον.

Νιώσατε και νιώσαμε όλοι μας, πότε την αστοχία, πότε την πλήρη εγκατάλειψη και πότε την άρνηση για την εκπλήρωση ακόμη και βασικών, συλλογικών και δίκαιων επιδιώξεων.

Νιώσατε και νιώσαμε όλοι μας, την διεκδίκηση της εξουσίας ως έπαθλο, και όχι ως μέσο για την διαμόρφωση εκείνων των συνθηκών που θα «ξεκολλούσαν» την Ιστορική Περιφέρειά μας από τις τελευταίες θέσεις των πινάκων Ανάπτυξης, και τις θλιβερές πρωτιές της στα ποσοστά ανεργίας.

Σκεφτήκαμε πολύ για το αν άξιζε τον «κόπο» να προσπαθήσουμε συλλογικά για κάτι διαφορετικό.

Συνομιλήσαμε με ανθρώπους σε όλη την Περιφέρεια, που έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν πραγματικό και χωρίς ιδιοτέλεια ενδιαφέρον, για όσα όλες και όλοι μας θεωρούμε αυτονόητα, δίκαια και πραγματοποιήσιμα, αν εργαστούμε χωρίς διαχωρισμούς και κομματικές παρωπίδες.

Μοιραστήκαμε μαζί τους το δικό μας «θέλω» που έγινε συλλογικό. 

Το δικό μας «όνειρο» που περιλαμβάνει όλες και όλους μας.

Για μια «άλλη» Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Μια Περιφέρεια για την οποία αποφασίσαμε ν΄αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε ν’ αποκτήσει τη θέση που πραγματικά της αξίζει, τόσο στο σύνολο της χώρας, όσο και διεθνώς.

Σκοπός μας δεν είναι απλά η διεκδίκηση της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, αλλά μέσα από τις ιδέεςμας, τις δράσειςμας και την ενεργό συμμετοχήμας στα κοινά, να αναδείξουμε τις πραγματικές δυνατότητεςμιας από τις πιο προικισμένες, τόσο από τη Φύση, όσο και από τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, Περιφέρειες της χώρας μας.

Στόχος μας και από τις βασικότερες επιδιώξεις μας, είναι το να εμφυσήσουμεστο σύνολο των συμπολιτών μας, τηνιδέατης«Αξίας», που προκύπτει μέσ’ από την συνειδητοποίηση και ενδυνάμωσητης προσωπικής ενεργοποίησης του καθενός και καθεμίας από εμάς, στον τομέα που γνωρίζειαγαπά και θέλει να προσφέρειτις γνώσεις και εμπειρίες του, για το κοινό καλόκαι στο σύνολοτων συνανθρώπων του.

Οραματιζόμαστε :

Μια Περιφέρεια καινοτόμα,πρωτοπόρα, ανοιχτή σε νέες ιδέες και στους ανθρώπους που θέλουν να τις υλοποιήσουν

Μια Περιφέρεια εγγυητήτων διάφανων και δημοκρατικών διαδικασιών, σε κάθε επίπεδο της Διοίκησης

Θέλουμε :

Μια Περιφέρεια ανοιχτήσε κάθε συμπολίτη μας, χωρίς ιδεολογικές παρωπίδες και παραταξιακούς αποκλεισμούς

Μια Περιφέρεια που γνωρίζειτι αξίζει στους πολίτες της και παλεύειγια να το κάνει πραγματικότητα

Διεκδικούμε :

Μια Περιφέρεια που πιστεύειστις απεριόριστες δυνατότητες, τόσο της τοποθεσίας, όσο και των πολιτών της

Μια Περιφέρεια που κατοχυρώνειτο δικαίωμα του κάθε δημοκρατικού πολίτη στη λήψη σημαντικών αποφάσεων

Μια Περιφέρεια φιλόξενηγια τους πολίτες της και ελκυστική για τους επισκέπτες της

Ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές μας καταβολές και χωρίς προσωπικές δεσμεύσεις, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια Περιφέρεια καλύτερη, για μια Περιφέρεια διαφορετική, για μια Περιφέρεια δημιουργική, που θα εκμεταλλεύεται το σύνολο των δυνατοτήτων της, που θα «ζει» στο παρόν με το «βλέμμα» στο μέλλον, αναγνωρίζοντας και αποδίδοντας τα εύσημα στα θετικά που παρελθόντος.

Έτσι όπως πρέπει να είναι μια Περιφέρεια Αδέσμευτη, με πρωταρχικό στόχο την Αναπτυξιακήτης Ανασυγκρότηση.

 

Για την «Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση»

Ο επικεφαλής

Καραγιώργης Ανδρέας