Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική διαβούλευση της συνένωσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδαςμε τα ΤΕΙ ΑΜΘΚεντρικής Μακεδονίαςκαι Θεσσαλονίκης. Τα περισσότερα σχόλια όσων συμμετείχαν στη διαβούλευση αφορούσαν στις σχολές και τα τμήματα που θα προκύψουν από τη συνένωση καθώς και ο τρόπος που οι φοιτητές θα ενταχθούν σε αυτά. 

 

 

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη του ΤΕΙ ΑΜΘ, Αθανάσιο Μητρόπουλο, η δουλειά που προηγήθηκε ήταν πλήρης και εμπεριστατωμένη. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν μπορούν να διευκρινιστούν ζητήματα που τέθηκαν από παλαιούς αποφοίτους για αναβάθμιση των πτυχίων τους, πριν αρχίσει να λειτουργεί με τη νέα του διευρυμένη μορφή το Διεθνές Πανεπιστήμιο.

 

 

Με ανακοίνωσή του ο Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες στη δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου και προσθέτει ότι οι προτάσεις, παρατηρήσεις, ενστάσεις και τα εποικοδομητικά σχόλια που έχουν υποβληθεί αποτελούν ήδη αντικείμενο επεξεργασίας και θα ληφθούν υπόψη κατά την τελική διαμόρφωσή του. 

 

 

Σημειώνεται ότι το πρωί της περασμένης Τρίτης ο υπουργός συνάντησε στο γραφείο του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται στη βόρεια Ελλάδα. Μεταξύ τους βρισκόταν και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

 

Ο κ. Γαβρόγλου ενημέρωσε σχετικά με τις πρωτοβουλίες του υπουργείου που αφορούν στα νέα πανεπιστήμια. Αμναφερθείς στην περίπτωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου και της συνένωσής του με το ΤΕΙ ΑΜΘ τόνισε πως με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση και έγκριση στη βουλή.