Χωρίς τα 4 κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤ sports HD), το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής και τους 5 ραδιοφωνικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας (ΠΡΩΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΡΙΤΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ) έχει μείνει μεγάλο μέρος της Καβάλας και της Θάσου από την Κυριακή το πρωί. 

 

Πρόκειται για τις περιοχές που καλύπτονται από το Κέντρο Εκπομπής της Θάσου. Η βλάβη επηρεάζει και πολλούς κατοίκους στην υπόλοιπη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, που έχουν γυρισμένες τις κεραίες τους στη Θάσο. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σοβαρή βλάβη στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην θέση Τούμπα στο όρος Υψάριο και λόγω των πολύ κακών καιρικών συνθηκών αλλά και των απαγορευτικών που ισχύουν για τα πλοία, δεν κατέστη έως τώρα δυνατή η προσέγγιση συνεργείου τεχνικών. 

 

Πολλοί τηλεθεατές έσπευσαν να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, αφού η ΕΡΤ δεν άλλαξε συχνότητες παρά μόνο αντιμετωπίζει τεχνικό πρόβλημα στο συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής. 

 

Όσοι επιχείρησαν να κάνουν επανασυντονισμό, όχι απλώς δεν βρήκαν τα κανάλια της ΕΡΤ αλλά θα πρέπει τις επόμενες ημέρες, αφού πρώτα λυθεί το τεχνικό πρόβλημα, να κάνουν νέο επανασυντονισμό (νέα σάρωση) για να βρουν τα κανάλια και να τα αποθηκεύσουν στους δέκτες τους. 

 

Ορισμένοι τηλεθεατές έλυσαν το πρόβλημα συντονιζόμενοι στο Κέντρο Εκπομπής Βασιλάκι που καλύπτει την πόλη της Καβάλας ενώ σε άλλες περιοχές εξυπηρετήθηκαν από Κέντρα Εκπομπής γειτονικών νομών. Αυτό το κατάφεραν είτε γιατί είχαν δεύτερη κεραία στραμμένη προς το Βασιλάκι, είτε γιατί η κεραία τους «έπιασε» (μάλλον κατά τύχη) από αντανακλάσεις το τηλεοπτικό σήμα άλλου Κέντρου Εκπομπής. 

 

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα αφορά μόνο στην επίγεια ψηφιακή εκπομπή και μόνο στο Κέντρο Εκπομπής της Θάσου. Τα τηλεοπτικά κανάλια παίζουν κανονικά στις συνδρομητικές πλατφόρμες Cosmote TV και Nova, μέσω διαδικτύου αλλά και επίγεια μέσω όλων των άλλων κέντρων εκπομπής. 

 

Εκτιμάται ότι η βλάβη θα αποκατασταθεί μέσα στην Τρίτη 26 ή την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019.