Δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη το πρόβλημα στην Εγνατία Οδό έξω από την Καβάλα κι έτσι η κυκλοφορία των οχημάτων που χρησιμοποιούν τον αυτοκινητόδρομο εξακολουθεί και διοχετεύεται μέσα από την πόλη.

 

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η αστυνομία αναφέρει: «Λόγω κατολίσθησης στο 474ο χλμ. (ρεύμα προς Ξάνθη) της Εγνατίας Οδού, διεκόπη η κυκλοφορία (από Α/Κ Αγ. Σίλα έως Α/Κ Άσπρων Χωμάτων), η οποία διεξάγεται μέσω πόλεως Καβάλας».

 

Προβλήματα υπάρχουν πάντως και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συγκεκριμένα, στο νομό Ροδόπης έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω υπερχείλισης υδάτων στις διαβάσεις ποταμών: Ηφαίστου (περιοχή Μεσοχωρίου), Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκό), Ιμέρου (περιοχή Αγίας Μαρίνας), Τρελοχείμαρρος (περιοχή Κάλχα), Λίσσος (περιοχή Ποντικόρεμα), Έβρενου (περιοχή Ιασίου) και Αετοκορυφή (περιοχή Διώνης), η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Στην επαρχιακή οδό Καλλυντηρίου – Οργάνης έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω καθίζησης.

Τέλος, στην Ορεστιάδα, η σιδηροδρομική συγκοινωνία από σύνορα Αλεξανδρούπολης έως Ορμένιο, διεκόπη λόγω βλάβης, από υπερκάλυψη υδάτων των γραμμών του ΟΣΕ. Η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία, μέχρι συνεργεία του ΟΣΕ να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.