Με αφορμή την διεθνή ημέρα ξεναγών, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Φεβρουαρίου σε όλο τον κόσμο, οργανώνεται για πρώτη φορά στο θεσμό, δωρεάν ξενάγηση στο Αρχαιολογικό μουσείο Θάσου. Η ξενάγηση θα γίνει την προσεχή Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, στις 11 το πρωί. Ο τίτλος της δράσης είναι «Γιατί η Θάσος: η Αναζήτηση της Ευρώπης και η Ανεύρεση της Θάσου».  

 

Σε ένα από τα πιό εντυπωσιακά περιφερειακά μουσεία της χώρας, η μόνιμη έκθεση του μουσείου προσφέρει μία συναρπαστική αφήγηση μέσα από τα μοναδικά και κάποιες φορές μυστηριώδη εκθέματά της, που ξεκινάνε ήδη από το 20000 πΧ /ΠΚΕ. 

 

Στην αναζήτηση της απαχθείσης από από τον Δία, Ευρώπης, ο Θάσος σταμάτησε στο νησί που ονομαζόταν ακόμη και Αερία, Αιθρία, Χρύση κ.α. Ανακαλύψτε ένα μικρό κομμάτι της μυθολογίας, της πλούσιας ιστορίας, της αξιοζήλευτης τέχνης και του σημαντικού πολύπλευρου ρόλου που είχε (και εν πολλοίς ακόμη έχει) το βορειότερο νησί στο Αιγαίο. 

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 6946955345

 

Τιμή εισιτηρίου στο μουσείο: 1 ευρώ. Έχει εξασφαλισθεί δωρεάν μετάβαση και επιστροφή από την Κεραμωτή στο Λιμένα, με σκοπό τη συμμετοχή στην ξενάγηση (αυστηρά ονομαστικά βάσει της λίστας συμμετοχής). Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 40 άτομα